h i r d e t é s

Tévedések szomorújátéka

Olvasási idő
6perc
Eddig olvastam

Tévedések szomorújátéka

2021. május 13. - 09:30

 

Ne áltassuk magunkat! Egy frászkarikát félnek ezek a választási vereségtől! Egyes intézkedések kétségtelenül arra (is) utalhatnak, hogy számításba veszik ezt a lehetőséget is. Értem én, hogy ezt kell kommunikálnunk! Csak magunk ne dőljünk be neki! Mert az intézkedések az ellenkezőjére is utalnak. Hogy biztosan a győzelmükben..

A kép illusztráció! - Forrás: B1 BLOGCSALÁD - Blog.hu

A közvagyon kiszervezése az egyetemek és nagy értékű ingatlanok átjátszása leválthatatlan pártkatonák-strómanok részére, a legnagyobb érve a választásoktól való fideszes félelem híveinek.
A közvagyon magánosítása, a rátenyerelés-beszipkázás, mely a kultúra egészét is érinti, és az "előre a lenini úton" ideológiai nyomulás azonban egy hosszú ideje tartó folyamat újabb, nagyobb léptékű epizódjaként is felfogható.

Orbán eltökélt legújabb lépései: a Fudan-ügy, most pedig az egyetem elhelyezéséről szóló döntés – az előzetes ígéretek szemétre vetésével mégis a diákváros helyére kerül (meg van valaki lepve, hogy Palkovics újra hazudott?) – az önkormányzati bérlakások fillérekért eladására hozott döntés mind azt mutatja, hogy nem nagyon izgatja az egész.

A fő kérdés persze nem az, hogy félnek, vagy nem félnek! A fő kérdés az, hogy melyik oldal készül eredményesebben a választásokra!

Felejtsük most el egy pillanatra azt az óriási előnyt, melyet Orbán anyagi eszközökben, megszólalási felületekben, a választási törvény szükség szerinti módosításának egyoldalú lehetőségében élvez – pontosabban kibrusztolt magának.
Felejtsük el azt is, hogy mindenféle machinációkkal elcsalhatja a választási eredményeket, mint ahogy meg is fogja tenni. Felejtsük el, hogy erre az ügyészség, a rendőrség, a választási bizottságok fideszes többsége teljes támogatását, illetve közreműködési hajlandóságát nyilván élvezni fogja, csakúgy, mint az elmúlt három alkalommal.

Koncentráljunk most kizárólag a választási győzelem érdekében tettekre/mondottakra mindkét oldalon!

Orbán a járvány harmadik hullámának "kezelését" és kommunikálását megnyerte. Mindent egy lapra föltéve kizárólag az oltakozásra koncentrált. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy aki akarta, már beoltatta magát (egyszer, ami elégtelen!), és ez kevés lesz, a terve bejött.
Az ellenzéket óriási hazugságokkal beterelte az oltásellenesség karámjába, melyből való szabadulás, az ellenkező bizonyítása minden erejüket felemésztette.

Hogy milyen sikerrel? A Medián szerint az emberek többsége sikeresnek ítéli Orbán járványkezelését, és átvette a vezetést.

Óriási szerencséjére az esztelen, átgondolatlan, a lakosság maradék fegyelmét is felszámoló nyitás, az orosz rulett, a hihetetlen kockázat vállalása egyelőre bejött: a negyedik hullám – minden ésszerű jóslat ellenére – nem folyt át/bele a lassan lecsökkenő intenzitású harmadik hullámba (napi száz fölött a halottak száma: ez siker?), ha ránk szabadul is, ez egy újabb csapásként – és nem a helytelen járványkezelés, az ésszerűtlen nyitás következményeként lesz elkönyvelve.

Az, hogy a kétszázegynéhányból hat országba utazhatunk, és ez egyben a keleti vakcinák melletti érv is: közröhej! Mégis nyomatják ezerrel.

Gazdasági helyreállító programtól zeng az ország. Élénkítünk elvtársak! Hogy mivel, miként, az rejtély, arról hallgat a homály!
Csak azt tudja, aki akarja, akit érdekel, és aki hozzáfér, hogy hatalmas – kedvező – uniós hitelt utasított vissza Orbán, mivel elszámolási kötelezettséget nem szeret vállalni. Akkor nem lehet zavartalanui lopni.
Meg azt, hogy e program keretében Mészáros egri szállodája több vissza nem térítendő támogatást kapott, mint Eger városa.

Újraindítjuk a gazdaságot. Irreális növekedési előrejelzések röpködnek.
Varga adócsökkentéseket jelentett be. Jól hangzik! Igaz, az energetikai szektort érinti, vagyis a tömegeket nem.
De aki csak az első mondatot, a nagy hangú bejelentést olvassa! Az elhiszi, hogy újra hasít, vagy hasítani fog a gazdaság!
Az Unióban legnagyobb inflációval, hatalmas államháztartási hiánnyal, az uniós átlagot kétszeresen meghaladó munkanélküliségi rátával.
Ezt már nem olvassák, nem jut el a közmédián keresztül a néphez. Az infláció pedig: azt évtizedek óta természetesnek veszi a magyar.

A legújabb trükk: az önkormányzati bérlakások kedvezményes kiárusítása.
Első olvasatban a Várban. Bayer, Rákay és társai zűrös ingatlanügyletének utolsó felvonásaként. És V. Naszály megbüntetéseként.
Aztán valaki rájött, hogy ebben sokkal nagyobb lehetőségek rejlenek!
Kiterjesztve országos szintre: fizetőképes kereslet magunkhoz csábítása, és általában az önkormányzatok újabb kifosztása mellett (a mieinket majd a hátsó ajtón kártalanítjuk), az ingatlanbizniszben érdekelt cimborák számára megnyílik a Kánaán.

Ma itt tartunk! És az ellenzék?

Az ellenzék pillanatnyilag beleveszni látszik az előválasztás propagálásába és megtervezésébe.
Én ezt az egészet fölösleges erő- és időpocsékolásnak tartom, azzal a kimondott céllal, hogy a legtámogatottabb jelöltet állítsák, és azzal a fő- és kimondatlan céllal, hogy az ellenzéki pártok belső erőviszonyait, helyezkedését szolgálja. Egyszerűbb, energia- és időkímélőbb megoldás lett volna megegyezni a jelöltekről. Az előválasztások eredménye megbízhatatlan, ha pedig kudarcba fullad az alacsony részvétel miatt itt-ott, az kifejezetten destruktívan hat.
És hogyan zajlanak az előkészületek? Engem például naponta hív a legagresszívebb, vagy mondjuk inkább: legeltökéltebb párt, a DK nevében Dobrev, Gyurcsány, vagy valamelyik munkatárs, esetleg csak géphang, hogy agitáljon.
Most már a párt helyi jelöltje mellett is. Akiről semmit nem tudok. Akinek a programjáról semmit nem mondanak. Ki ez az ember? Egy név.
Mellesleg a többi indulóról, a többi párt programjáról se tudok semmit.
Egyedül az MSZP csöpögtet néha programinformációkat. Jakab és Fekete-Győr csak az elszámoltatások homályos ígéretével van elfoglalva, Márki-Zay pedig a saját menedzselésével és az embereknek Dobrevről lebeszélésével.

Mi van még? Kiváló jogtudósok elképzeléseinek, javaslatainak ismertetése az alkotmányosság helyreállításának lehetséges módozatairól.
Fontos! Beszélni kell róla! Hogy mi lesz, ha megnyerjük a választásokat.
Ámbár nem értenek egyet. Kell új Alkotmány? De ki fogadja el? A Parlament. Vagy erősítse meg népszavazás? Kell kétharmad, vagy nem kell? Olyan nézetet is kifejtett valaki, hogy maradhat az alaptörvény, csak nem kell alkalmazni.

Ezek a viták azok, melyeket nem a nagyközönség előtt kell lefolytatni! Hozzá se tudnak szólni, csak elbizonytalanítja őket!
Majd akkor kell – konszenzusos – megoldásra jutni, illetve azzal előrukkolni, ha megnyertük a választásokat! Ha megnyertük! Most elég lenne azt kommunikálni, hogy van megoldás!
Egyelőre olyan ez (sokkal színvonalasabb változatban, ezért elnézést kérek az összehasonlításért, csak a benyomás ugyanaz), mint a politológusok, társadalombölcselők szófacsarása arról, hogy itten vezérdemokrácia, irányított demokrácia, hibrid állam, perszonális autokrácia, és a többi van, csak azt nem mondja ki senki (Bokroson és Fergén kívül), hogy úgy hívják: (fasiszta) diktatúra! Az túl pórias, nincs benne semmi egyéni, nem én találtam ki!
Egyszóval hát, és ez a lényeg, ezeket az alkotmányjogi szakmai vitákat tök fölösleges az utcára vinni!

Nagyjából erről szól az ellenzék kommunikációja. Néhány sajtótermékben, blogbejegyzésekben és telefonon.
Ne engem, ne minket győzködjetek! Minket már nem kell! Azaz, értem én. Hogy melyik párt jelöltjére szavazzak! De ez csak nektek fontos! Nekünk az, hogy győzzünk! Akárhogyan!
Az ingadozókat, a távol maradókat kell meggyőzni! Mert nélkülük kevesen leszünk! Azok meg nem olvassák a blogbejegyzéseiteket, nem hallgatják a Klubrádiót!
Oda kell menni! Le a falvakba, a kisvárosokba! Nem egyszer, nem kétszer! Rendszeresen. Fáradságos, izzasztó lábmunka! De enélkül nem fog menni!
Orbán megtette. 2006 után folyamatosan járta az országot. És visszahozta az esélyét két elvesztett választás után. Amire rajta kívül nem volt példa.
Tessék kihasználni az ellenzéki önkormányzatok kezén lévő városi lapokat, helyi tévéket. Munkásabb, mint siránkozni, hogy nincs médiafelületünk! És ott a jó öreg szórólap. Macerás! Pénzes! Emberek, aktivisták szükségeltetnek hozzá! Ennek előteremtésén munkálkodjatok!


 

Kommentek

h i r d e t é s