h i r d e t é s

Testámentum

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Testámentum

2021. szeptember 28. - 09:35

Orbánék teljesen szétrohasztják a közoktatást.

A kép illusztráció! - Forrás: Városi Kurir

Nincs elég tanár, öt-hat ember viszi a hátán az egész kócerájt, robotol napestig, rogyásig, hogy valahogy működtesse a KLIK és a közoktatási kormányzat által parancsra elbarmolt, hozzá nem értően és hozzá nem érzően (nem is kezelt, kizárólag) vegzált közoktatást.
Amíg bírják, vagy el nem mennek nyugdíjba.

Miközben újabb és újabb agyrémekkel terhelik az igazgatóknak már nem, csak intézményvezetőknek nevezett helyi kínszenvedőket.
Akiknek most olyan vagyonnyilatkozatot kell tenniük, mint a parlamenti képviselőknek.
Milyen, és milyen értékű ingatlanuk, megtakarításuk, milyen típusú és hány éves kocsijuk van, és a többi.
Személyesen, a Tankerület álnevű KLIK-hajcsár előtt kell aláírniuk ezt a nyilatkozatot, büntetőjogi felelősségük tudatában.
Látott már valaki iskolaigazgatót pareszolvenciából, kétes ingatlan- és egyéb ügyekből, vagy krétalopásból meggazdagodni?
Őket kérik számon, akik a belüket kidolgozzák, hogy menjen valahogy a szekér, és nem Orbán Viktort, meg Mészáros Lőrincet.

Az alulfizetett, meglopott, agyonhajszolt, folyamatosan ócsárolt tanárokat (sőt a környezetüket, a családjukat, a szomszédaikat) Pegasus előtt és nélkül is legálisan megfigyelhetik, miről mit gondolnak, hogyan, kivel töltik a szabadidejüket, és így tovább.
Őket, és nem Al Caponét.

Miközben már esztergályos ipcsitancsi márkajelű pótlásukat legalizálták.
Mert tanítani mindenki alkalmas. Képzetlenül is. Mindegy!
Csak imádkozni, segget nyalni, törtetni, másokon átgázolni, birka módra a Fideszre szavazni tanítsák meg őket! A nyilas Takaró Mihály, és a tanait nyáladzva továbbító tankönyvszerzők sillabusza szerint. (Vesd össze: NAT!)
Hogy végre, generáció múltán a főváros, e liberálisokkal telt Szodoma és Gomorra is megérjen ideológiailag, és fölzárkózhasson az egészséges mentalitású vidékhez!

A gyerekek hazafias ágyútöltelékek, illetve hazafias ágyútöltelékeket és szülőgépeket nemző és világra hozó megtermékenyítő- és szülőgépek legyenek, semmi más!

És akkor belegondoltam. Két (felnőtt) gyerekem van. A faj- és a nemzetfenntartás érdekében megtettem, ami elvárható: reprodukáltam magam, csakúgy, mint az anyjuk.

Nem romboltam a környezetet, nem használtam freont, fölös műanyagot, nem viseltem (amúgy a kényelmetlensége miatt) műszálas ruhát (csak, ha nem volt más kapható), nem jártam a klozetre is autóval, nem szemeteltem, csakis zuhanyoztam, takarékoskodtam a vízzel.
Igyekeztem környezettudatosan élni már akkor, amikor e kifejezés még nem volt divatban. Egyszerűen a józan ész, meg a belém nevelt mértékletesség és takarékosság jegyében.

Nem én olvasztottam el az Antarktisz és az Északi-sark jegét, nem én szennyeztem a tavainkat, folyóinkat, nem növeltem az üvegház-hatást.
Egyetlen bűnöm van a környezettel szemben: dohányzom. Ennyi még elmegy.

Nem volt módomban megadóztatni a multikat, bezáratni a szénbányákat, betiltani az energiaitalokat, és eltüntetni az utcákról a drogokat.

Nem állt hatalmamban megszüntetni az éhínséget, a vízhiányt, a háborúkat, a népirtásokat.

Nem volt eszközöm megakadályozni az ország, a szülőhazám totális lerombolását, megvédenem a demokráciát.
Annyit tehettem, hogy mindig a diktátorok, a kádári, illetve az orbáni diktatúrák ellen szavaztam, és tettem, amit lehetett. Sokat nem kockáztattam, legfeljebb az állásomat. Azt sem vették el.

Nem volt lehetőségem megakadályozni a második hazám fasizálódását, azt, hogy vannak deklaráltan másodrendű állampolgárai. Nekik!

A világ, és benne külön a mi országunk olyan válságos helyzetbe navigálta magát, melyet tisztességes kormányok sem tudnak/fognak tudni kezelni.
Hát még a tisztességtelenek!

Mit tehetek? Semmit. Nem én csesztem el és, ahogy a kőkorszak óta senki közembernek, nekem se engedték, hogy közbelépjek.

A jövendő generációknak kell majd megoldaniuk a felgyülemlett problémákat. Ha nem tudják, akkor egy másik, magasabbrendű intelligencia fog a pástra lépni. De előbb jön a Nagy Semmi. És valamikor, valahol, talán kezdődik minden elölről.

(Ajánlott irodalom: Friedrich Engels: A család, a magántulajdon és az állam eredete.)

Címkék: 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s