h i r d e t é s

Szolidaritás! Tiszteletet a Pedagógusainknak!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szolidaritás! Tiszteletet a Pedagógusainknak!

2022. szeptember 10. - 17:05

Levélben kéri a Szülői Hang Közösség a tankerületeket, hogy a pedagógusok megfélemlítése helyett a valós problémákra keressék a megoldást. A tankerületek tömegesen követnek el jogsértéseket, melyek miatt sokszor a szülőknek kell pótolnunk az elmulasztott foglalkozásokat.

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com/istockphoto.com

"A tiltakozó pedagógusok nemcsak magukért, hanem gyermekeinkért, és ezáltal értünk szülőként is kiállnak. Ők a közoktatás élő lelkiismerete, és bár kevesen vannak, bátor kiállásukkal megfogalmazzák mindazt, amit mindannyian érzünk és tudunk, és ami gyermekeink valódi érdekét szolgálja. A legkiválóbb pedagógusainkat fenyegetik most kirúgással pusztán azért, mert jelképes munkabeszüntetéssel adtak nyomatékot kiállásuknak, miután hosszú évek óta hiába kérték ugyanezt szép szóval, szakmai levelekkel, párbeszédre való felhívásokkal, tárgyalásokkal, békés tüntetésekkel, és miután még a törvényes sztrájkjogukat is kiüresítették.

Szolidárisak vagyunk a gyermekek érdekei mellett kiálló tiltakozó pedagógusokkal! Az ő küzdelmük a miénk is, a pedagógusokat ért fenyegetések egyben a gyerekeket és minket szülőket is támadnak. Érdekeink közösek, egymásra vagyunk utalva, sorsunk elválaszthatatlan.

Szülőként álljunk a tiltakozó pedagógusok mellé, mutassuk ki szolidaritásunkat! Keressük a kapcsolatot, találjuk meg az iskolákban, óvodákban a megfelelő fórumot, hogy közvetlenül beszélhessünk a problémákról és segíthessünk egymásnak a megoldásban!

Sok szülő tapasztalja a pedagógushiány következményeit - ne hagyjuk annyiban, álljunk ki közös érdekeink mellett! A honlapunkon található 12 pontos útmutató megmutatja azokat az érdekvédelmi lépéseket, amelyekkel képviselhetjük közös érdekeinket. Bár legtöbbször az eredmények csak hosszabb távon remélhetőek, mégis alapvető jelentőségű, hogy éljünk érdekvédelmi lehetőségeinkkel, különben hamarosan sokkal rosszabb helyzetbe kerülnek gyerekeink.

Külön-külön tehetetlenek vagyunk, de ha pedagógusként és szülőként megtaláljuk az utat egymáshoz, ha szolidárisak vagyunk egymással, akkor nagy lépést tehetünk egy élhetőbb ország működő oktatási rendszere felé. Ez a közös jövőnk, ez gyermekeink érdeke!"


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky