h i r d e t é s

Szijjártó Péter hétfő hajnalban Oroszországba repült

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó Péter hétfő hajnalban Oroszországba repült

2022. november 21. - 10:37

Rég járt arrafelé, alig egy hete

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A külügyminiszter közölte, hogy egy atomenergetikai találkozó miatt Oroszországba kell utaznia.

„Az éjjel még közel sem ért véget, de muszáj indulni. Reggel már Szocsiban van jelenésem” – ezt írta hajnal 3:35-kor Szijjártó Péter.

A külügyminiszter az úgynevezett Atomexpó (teljes nevén: XII. Atomexpó Nemzetközi Fórum) miatt utazik Oroszországba, amely – elmondása szerint – „a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozója”.

Szijjártó Péter a hajnali posztban hangsúlyozta: az energiaválság miatt fontos, hogy egy ország maga tudja megtermelni az energiát, és a paksi atomerőműnek kulcsszerepe van ebben.

A külügyminiszter a múlt héten is kötött egy megállapodást a paksi bővítésről, azt megelőzően pedig az Országgyűlésben terjesztettek be egy olyan törvényt, amelynek értelmében a Paks I. blokkjainak üzemidejét hosszabbítanák meg. 

A Roszatom vezérigazgatójával tárgyal 

Szijjártó Péter egy későbbi beszélgetésében azt írta, hogy ma ismét tárgyalóasztalhoz ülünk Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával (akivel egy hete is tárgyaltak) és a Roszatom vezetőségével. 

„Múlt hét hétfőn Szamarkandban pontosan áttekintettük a szükséges lépéseket rövid és hosszú távon annak érdekében, hogy az évtized végére már számolhassunk két új paksi blokkal is. Ami a rövid távot illeti, Szocsiban az Atomexpo rögtön lehetőséget biztosít a számvetésre és az újabb feladatokra” – írta Szijjártó Péter. (Index)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky