h i r d e t é s

Ön megy nyaralni?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
2020. július 22. - 12:11

 

Rétvári Bence szerint egyre többeknek jut nyaralásra.

Az Eurostat adatai szerint tíz év alatt közel 2,5 millióval nőtt azok száma, akik megengedhették maguknak, hogy nyaralni menjenek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence felidézte: 2010 előtt a családok nehéz anyagi helyzetben voltak, nőtt a munkanélküliség, csökkentek a bérek a közszférában, elvették a nyugdíjasok egyhavi nyugdíját és 25 százalékos adóval sújtották a cafeteriát, így a családok nyaralás helyett létfenntartásukra költöttek.

Hozzátette: 2010 után azonban, főleg 2013 után, a kormány politikájának köszönhetően csökkent a munkanélküliség, 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a Széchenyi Pihenőkártyák rendszerével tették népszerűvé és elérhetővé a belföldi utazásokat, az Erzsébet-táborokkal pedig gyerekek, családok, idősek kikapcsolódását segítették anyagi eszközökkel.

Az Eurostat adatai szerint 2010-ben a magyarok 35 százaléka engedhette meg magának a nyaralást, ez a legutóbbi szezonra 58,5 százalékra emelkedett, vagyis tíz év alatt közel 2,5 millióval többen engedhették meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni. Emellett jóval több pénz is jutott nyaralásra: 2010-ben 247 milliárd forint, tavaly már 393 milliárd forint - tette hozzá Rétvári Bence. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s