h i r d e t é s

Példátlan összefogás: sok millióval segítették a háromgyermekes fotóriporter gyógykezelését

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Példátlan összefogás: sok millióval segítették a háromgyermekes fotóriporter gyógykezelését

2020. június 29. - 07:28

 

A súlyos beteg Hegedűs Márti 16,8 milliós támogatási kérelmét az állam elutasította, nem vették figyelembe a legújabb kutatási eredményeket. - írja a nepszava.hu.

Forrás: Facebook/Adománygyűjtés Márti kezelésére

Egy nap alatt összegyűlt a pénz Hegedűs Márti kezelésére – olvasható a 38 éves, 20 évig fotóriporterként dolgozó háromgyermekes súlyos beteg édesanya családjának Facebook-bejegyzésében. Adománygyűjtés Márti kezelésére címmel külön oldalt hoztak létre, mert a két éve megszüntetett Magyar Nemzet volt fotósánál több mint egy éve diagnosztizált méhnyakrák kelezéséhez szükséges 16,8 millió forintot a család és a barátok támogatásával képtelenek voltak előteremteni. 

Mint azt a közösségi oldalon pénteken közzétett felhívásukban megírták, Mártin a kezelőorvosok és a legújabb, hivatalosan is törzskönyvezett, speciális immunterápiás gyógyszer segíthet. Azonban az állami támogatás elbírálásánál ezeket az eredményeket figyelmen kívül hagyták, így elutasították a kérelmét.

A példátlan összefogás segített, még szombaton is folyamatosan érkeztek az adományok.

– Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett. Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk. Az adományok gyűjtését most befejezzük, úgy látjuk, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez

– írták.

Híradónknak a szakértő azt mondta: a közösségi média egyfajta katalizátorként hat ilyen esetekben.

Három hét kellett, mire azt mondtam, hogy jó. Mert tényleg, tehát, hogy így nem nagyon tudtam elképzelni azt, hogy meghalok, meg nyilván, ha az ember nem csinál semmit, akkor a daganatok meg a rákok maguktól nem fognak elmúlni. Ha nincs semmilyen kezelés, akkor ezek csak nőni fognak, további áttéteket képeznek, és aztán végül is mondtam, hogy a túlélési ösztön az értékesebb, meg a gyerekek."

- nyilatkozta híradónknak Márta.

A háromgyermekes anyukának korábban a műtét, de még a sugár és kemoterápia sem hozott gyógyulást. Közben a veséi is leálltak, tünetei miatt pedig műteni sem lehet. Egyedüli reménye a speciális kezelés. Bár vannak még kérdőjelek, hétfőn a kórházba vezet Márta első útja. 

Jelentkezni kell a kórháznál, hogy akkor mi ezt kifizetnénk, és akkor ezt ők intézik, és akkor megmondják valahogy, hogy akkor hogy kell kifizetni, utalással, készpénzben, nekem be kell-e menni a gyógyszertárba ott beszélni bárkivel. de én azt hiszem, hogy ezt a kórház meg az onkológus a intézi a gyógyszertárral, és csak fizetni kell.

 - mesélte az édesanya.

Korábban is voltak már hasonló gyűjtések a közösségi médiában. A legismertebb talán a gerincvelő eredetű izomsorvadásban, vagyis SMA-ban szenvedő Zente és Levente története. A speciális kezeléshez szükséges 700 millió forint mindkettejüknek összegyűlt, azóta már a kezelésen is túl vannak. 

A social média kiválóan alkalmas arra hogy üzeneteket viszonylag gyorsan eljuttassunk a célcsoporthoz. Így ilyen esetben is nagyon nagy segítséget jelenthet, hogy minél több emberhez jusson el egy beteg embernek a híre, illetve minél hamarabb tudjunk igazán sok plnzt összegyűjteni, hiszen kifejezetten ilyen esetben azért igazán számít az idő.

- fejtette ki Forgács Mariann.

nepszava.hu/atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s