h i r d e t é s

Növekszik a rászorulók listája, de összefogással átvészelhetik a járványt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Növekszik a rászorulók listája, de összefogással átvészelhetik a járványt

2020. december 05. - 07:21

 

Lajosmizsén jártak a Szcientológia önkéntes lelkészek, hogy segítsék a rászoruló családokat immáron harmadik éve.

Év vége felé szokott leginkább szükség lenni az adományokra, de idén a járvány miatt még kiélezettebb a helyzet a tél beköszöntével. A helyi Egészségház – Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye – nemcsak egészségügyi szakrendelőivel és védőnői szolgálatával gondoskodik a városról, hanem igen széles körben foglalkozik rászorulókkal. A gyermekvédelem mellett olyan szociális tevékenységekre is szakosodtak, mint a család- és gyermekjóléti szolgálat, nem beszélve az idősek és hajléktalanok támogatásáról.

Az önkormányzat már hagyományként minden évben megszervezi a Luca-napi Gyermekkarácsonyra való adománygyűjtést, amelyhez a szcientológusok harmadik alkalommal járultak hozzá. Még ha a karácsonyi rendezvény el is marad idén a koronavírus miatt, az Egészségház személyesen gondoskodik az adományok szétosztásáról.

A rászorulók széles skálája várja a segítségüket a városban. Kapcsolatban állnak olyan családdal, ahol most jön a tizedik baba, de van, amikor elhagyott csecsemőhöz riasztják őket, vagy épp konzerv ennivalót kell kivinniük olyan háztartásba, ahol még főzési lehetőség sincs.

A nehéz körülmények között élő gyermekek listája is egyre nő, így a Szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről érkezett adománya körülbelül 350 gyermek jobb karácsonyához járul hozzá 200 családnál.

A másfél tonna segélyszállítmányban volt sok tartós élelmiszer, úgy mint cukor, liszt, étolaj, száraztészta, konzerv készételek, rizs, búzadara, szörp, Balaton szelet, kakaó, de vittek több, mint száz kiló narancsot, mandarint és almát is. A szcientológusok külön gyűjtést szerveztek egyházukban erre a célra, így az előzőek mellett mesekönyveket, tanszereket, játékokat is biztosítottak a kisebbeknek.

Az egyház önkéntes lelkészei az autójukon is hirdetik: "Mindig lehet valamit tenni". A világjárvány alatt eddig nem volt olyan hét, hogy ne segítettek volna valakinek, Karácsony közeledtével pedig már hetente többször is szerveznek adományozást. Mikulás előtt például Budapesten az egyházuk központja környékén osztottak ki pár napja hatszáz darab ajándékcsomagot a járókelőknek, ezúttal azonban édességek helyett egy kis C és D vitamin, kézfertőtlenítő, maszk, és egy Hogyan tartsd egészségesen magadat és másokat kis füzet volt a csomagban, a járványügyi szabályok betartásának fontosságát hangsúlyozva.


 

Kommentek

h i r d e t é s