h i r d e t é s

Negatív lett a koronavírus tesztje B. Nagy László fideszes képviselőnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Negatív lett a koronavírus tesztje B. Nagy László fideszes képviselőnek

2020. március 25. - 17:48

 

Ő az, aki a koronavírusos szegedi rektorral együtt koszorúzott március 15-én. Erről maga a politikus számolt be Facebook-oldalán, írja az atv.hu. 

B. Nagy László - Fotó: a politikus Facebook oldala

A Szegedi Tudományegyetem azt közölte: Nincs koronavírus-fertőzéssel azonosított ember a szegedi rektor töb mint 120 kontaktjai között

B. Nagy László, Szeged fideszes országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán közzétette negatív koronaívrus-leletét. B. Nagy Lászlóról korábban kiderült, hogy március 15-én együtt koszorúzott a városban Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudomáynegyetem rektorával. Rovó korábban Olaszországban síelt, hazaérkezve azonban nem vonult karantéba, hanem bement dolgozni, sőt műtéteket is végrehajtott. Később igazolták nála fertőzést. Rovó ellen etikai eljárást indított az egyetem és a Magyar Orvosi Kamara is. 

B.- Nagy Lászó ugyan korábban azt állította, hogy otthoni karanténba vonul, március 23-án azonban a veszélyhelyzetet és a rendkívüli jogrendet határozatlan időre meghosszabbítani akaró koronavírus-törvény szavazására bement a parlamentbe.

A képviselő maszkot viselt, és nem a helyén, hanem a többi honatyától távol ült le. Szabó Tímea, a Párbeszéd társaelnöke felelőtlenséggel vádolta meg a Fideszt, hogy a szavazás érdekében még a koroanavírus-gyanús képviselője is beült az ülésterembe. A parlamentben végül nem lett meg a 4/5-ös támogatás a házszabálytól való eltérésre, így a törvényt kedden nem tudták elfogadni. Szabó Tímea kedden bejelentette, hogy feljelentést tesz B. Nagy ellen.   

B. Nagy László azzal indokolta részvételét a parlamenti ülésen, hogy képvielőként tartozik annyi felelősséggel a társadlaomnak, hogy egy iylen fontos szavgazűán részt vegyen. Szabó Tímeának most ezt írta: "Azt tudom, hogy más értékrend szerint, más érdekek mentén politizálunk, de amit a parlament legutóbbi ülésén tettek az ország ellen a veszélyhelyzet meghosszabbításának tárgyalásakor, szavazásakor az szégyenletes. Megerősített abban, hogy helyesen cselekedtem, legközelebb is megtenném, meg is teszem."

A Szegedi Tudományegyetem rektorával kapcsolatba került, széles körű járványügyi kontaktkutatás alapján beazonosított több mint 120 személy második mintavételének eredménye is mindegyikük esetében negatív lett - közölte az egyetem sajtóosztálya. A Fül-Orr-Gégészeti Klinika és a Rektori Hivatal épületét fertőtlenítették, mindkét helyen zavartalanul folytatódik a szakmai munka. A járványügyi vizsgálat azt is megállapította, hogy a Szegeden fertőzöttnek bizonyult személyekkel a rektor nem találkozott, tőle teljesen független esetekről van tehát szó.

Rovó László korábban azt közölte : valóban megfertőződött a koronavírussal, de tagadja, hogy felelőtlenül járt volna el. Állítása szerint nem fertőzött meg senkit. Amint észlelte magán a tüneteket, azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, és családjával jelenleg is karanténban van. (index.hu)


 

h i r d e t é s