h i r d e t é s

Miért nem áll ki az Orbán-kormány a magyar gyerekek jogaiért?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért nem áll ki az Orbán-kormány a magyar gyerekek jogaiért?

2019. november 20. - 11:54

 

Világos választ várunk Novák Katalin családügyi államtitkártól, hogy miért nem ratifikálja az Orbán-kormány az Isztambuli Egyezményt, amely erős jogi védelmet nyújtana a gyermekeknek és az anyáknak az erőszakkal és a jogsértésekkel szemben.

Illusztráció: MTI Fotó: Sóki Tamás

Egyértelmű választ várunk Varga Judit igazságügyi minisztertől, miért nem készítették még elő a szükséges törvényjavaslatokat az egyezmény magyarországi életbe lépéséhez? Szeretnénk megtudni, hogy az Igazságügyi Minisztériumban kifejezetten ezzel a feladattal megbízott Nőkkel Szembeni Erőszakkal Foglalkozó Munkacsoport eddig milyen munkát végzett el? Miért akadályozza a Fidesz, hogy végre kellő eréllyel fel lehessen lépni a gyermekek és a családok védelmében? Miért nincs törvényi felhatalmazása az ügyészségnek arra, hogy a családon belüli és a szexuális erőszak minden esetében büntetőeljárást indíthasson?

Világos választ várunk a Fidesztől, miért hazudják azt, hogy számukra a magyar családok a legfontosabbak, miközben a családok szociális juttatásait folyamatosan leépítették, a családi pótlékot több mint tíz éve nem emelték, és olyan támogatási rendszert építettek ki, amely kizárólag a tehetősebb családok számára elérhető. Ha a kormány számára fontosak a gyermekek, miért lökik őket 16 évesen az utcára? Miért kellett levinni a tankötelezettség korhatárát? Ha a Fidesz számára fontos a gyermekek jövője, miért nem gondoskodnak arról, hogy korszerű és minőségi oktatásban részesülhessenek az iskolákban? Miért nem becsülik meg jobban a tanárokat, miért nem hagyják őket nyugodtan tanítani?

Ha az Orbán-kormány számára fontos a gyermekek jövője, akkor miért vétózza a párizsi klímaegyezmény végrehajtásáról szóló tervezetet? A Gyermekjogok Világnapja alkalmából a mellébeszélés helyett világos válaszokat várunk, miért nem áll ki az Orbán-kormány a magyar gyerekek jogaiért!
 
Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s