h i r d e t é s

Megvannak az új szennyvíz-vizsgálati eredmények

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvannak az új szennyvíz-vizsgálati eredmények

2020. október 08. - 07:46

 

A 40. naptári héten a szennyvizekben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége az előző hét eredményeihez képest stagnál a vizsgált településeken - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ híréből

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com


Forrás: Barkovics Veronika/nnk.gov.hu

Mint írják, az érvényben lévő járványügyi megelőző szabályokat továbbra is be kell tartani, a legfontosabb, hogy csak akkor menjünk munkába, közösségbe, hogy magunkat egészségesnek érezzük és nincsenek tüneteink. Különösen igaz ez az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljük a zsúfolt helyeket, helyzeteket, különös tekintettel a zárt térben szervezett rendezvényekre.

A koronavírus vízzel, szennyvízzel az eddigi vizsgálatok alapján nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése akár teljes településeken. A nagy érzékenységű vizsgálat segítségével a járványhullám megugrása akár a nagyszámú klinikai tünetet mutató esetek megjelenése előtt előre jelezhető. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. (travelo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s