h i r d e t é s

Komoly pozícióba került Balázs József, a vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi vezető

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Komoly pozícióba került Balázs József, a vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi vezető

2020. szeptember 24. - 10:04

Balázs József országos felháborodást váltott ki azzal, hogy meghurcolt egy kreatív tornatanárt. Most kiderült, hol kapott munkát. 

Balázs József - Forrás: vasarhelyitelevizio / YoutTube

Igazgatóhelyettes lett az a Balázs József a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban és Általános Iskolában, aki tankerületi igazgatóként eltiltotta a tanítástól a vasalódeszkás videójával internetszerte népszerűvé vált tornatanárt, Vezsenyi Lászlót – írja a hvg.hu a Hódpress nyomán.

A történetét legalább a fél ország már biztosan ismeri, ő az a makói testnevelő tanár, aki márciusban feltöltött egy vicces videót arról, ahogy egy vasalódeszka segítségével oktatja az úszást karanténba kényszerült diákjainak. A videó óriási sikert aratott, a tanárt tévécsatornák keresték miatta, a tankerület vezetője azonban nem díjazta a humort, és megalázó büntetéseket rótt ki Vezsenyire. Írásbeli figyelmeztetést kapott, letiltották a tanításról, egyik napról a másikra megszűnt a kapcsolata a diákjaival; a digitális tananyagokat – amit tehát a gyerekek nem láthattak – viszont ugyanúgy minden nap megcsináltatták és elküldették vele, valamint felszólították, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet.


Forrás: Vezsenyi László testnevelő tanár órája

Rögtön másnap ombudsmani vizsgálat is indult az ügyben, melynek szokatlan módon rövid időn belül következményei is lettek: június 15-i hatállyal lemondott a Vezsenyi életét megkeserítő tankerületi vezető, Balázs József, és még az Emberi Erőforrások Minisztériuma is a tanár mellett foglalt állást.

Most azonban ismét van állása Balázsnak. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s