h i r d e t é s

A kreativitást és humort is bünteti a tankerület

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A kreativitást és humort is bünteti a tankerület

2020. június 13. - 06:37

 

Vezsenyi László testnevelő tanár igyekezett felrázni diákjait a karanténban. A diákjainál és a fél országnál sikert ért el a nívódíjas pedagógus, csak az a merev szerv ne lenne, amit tankerületnek hívnak.

Forrás: Vezsenyi László testnevelő tanár órája

Amikor számos kollégája a digitális tanrendre való átállás nehézségeivel küszködött, elővette minden kreativitását, és egy alig több mint négy perces videót forgatott a nappalijában, amelyben egy vasalódeszkára mászva megmutatta, hogyan lehet az interneten keresztül, a lakásba zárva is úszást tanítani.

Mint kiderült, a számtalan pozitív visszajelzés ellenére a tankerület nem volt elragadtatva a dologtól. „A Makói József Attila Gimnázium pedagógus munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottjaként […] az iskola tanárához méltatlan módon, nem kellő komolysággal és szakmaisággal oktatott. […] A vizsgálat megerősítette, hogy Ön nem az adott helyzetnek megfelelően járt el, és a vizsgálat során Ön elismerte, hogy szerette volna jelen helyzetben „felrázni” a diákokat, és humorosan közelíteni meg a témát, hogy ezzel is aktivizálja őket”  – idézi az ítéletet a Nedolgozzingyen.hu. Vagyis a tanár „bűne” az volt, hogy humorral akarta felrázni a diákokat.

A videó előtt, még március 16-án ezzel a lelkesítő poszttal indította a digitális oktatást:

Majd következett az igen eredeti és szórakoztató tanóra, amely kiverte a biztosítékot a tankerületnél:

Ezzel azonban nincs vége a történetnek, a vicces videó miatt a tanár írásbeli figyelmeztetésben részesült, és jelen pillanatban el van tiltva a tanítástól, összes csoportját elvették. Vezsenyi László egyébként nívódíjas pedagógus, diákolimpikonok is kikerültek a kezei közül – írja a szeretlekmagyarország.hu.

És még ez sem minden. Egy vele készített friss interjúból az is kiderült, hogy a letiltás óta arra kényszerítik a pedagógust, minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, és azt küldje el egy példányban a tankerületi vezetőnek és az igazgatónak. Mindezt úgy, hogy ezeket soha nem adhatja át a diákoknak, hiszen el van tiltva tőlük.

A tankerület vezetője eredetileg kitalált még egy megalázást, miszerint Vezsenyinek tanulmányoznia kellett volna a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok lett volna, és nem élt a lehetőséggel.

Vezsenyi László azóta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől (PDSZ) Civil Kurázsi Díjat kapott, amelyről így nyilatkozott: „ez most nagyon feldobott, mert, őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért.” (magyarhang.org)


 

Kommentek

h i r d e t é s