h i r d e t é s

Klímaváltozás - "Az emberiség jövője a tét"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Klímaváltozás - "Az emberiség jövője a tét"

2019. szeptember 19. - 14:22

 

Szakértők szerint nincs rá elég pénz az államkasszában.

Forrás: Bősz Anett/Facebook

A Szeptember elsejétől egységesen 15 százalékkal emelte a nyugdíjakat a kisebbségi kormányzásra kényszerülő Szociáldemokrata Párt Romániában –írta meg a 24.hu.

A klímaváltozás mindenkit érint, jobb-és baloldalit, külföldit és magyart egyaránt. A környezetvédelem nem csak a magyarság, hanem az emberiség jövőjéről is szól! Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője azért vett részt a Szél Bernadett független országgyűlési képviselő által összehívott klímaügyi találkozón, hogy a pártok civil szervezetekkel és szakértőkkel együtt találhassanak megoldást az egyre sürgetőbb problémára. A Fidesz - sajnos nem meglepő módon - távol maradt a kezdeményezéstől.

Felháborító, hogy az Orbán-kormány ahelyett, hogy aktívan szerepet vállalna a klímaváltozás elleni küzdelemben, még hátráltatja is a megoldások keresését. A Fidesz szerint a klímaváltozás még ráér, a migrációval viszont most kell foglalkozni, a kettő azonban szorosan összefügg egymással. A 2015 óta tartó bevándorlási hullám csak egy soha nem látott migrációs hullám kezdetét jelenti, ha nem cselekszünk sürgősen. A klímaváltozás miatt 22 millió ember indulhat útnak csak idén. Ha a kormány valóban a szívén viselné az emberek sorsát, akkor a közelgő klímakatasztrófával is foglalkozna. Ehelyett ismét szégyenpadra ültette hazánkat az Orbán-kormány, amikor az Európai Unió tagállamai közül a legkisebb környezetvédelmi vállalásokat tette a klímakatasztrófa megakadályozása érdekében.

Ha a Fidesz nem is, az ellenzék hajlandó együttműködni a megoldások keresése érdekében. Az ellenzéki egység a környezetvédelem kérdéskörében is megszületett, a képviselők szerdán, a rendkívüli parlamenti ülés után és pénteken is érdemi lépéseket, konkrét javaslatokat fogalmaznak meg a klímaváltozás megállítása érdekében.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

Kommentek

h i r d e t é s