h i r d e t é s

Ki tudná ma követni a Messiást?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ki tudná ma követni a Messiást?

2021. március 01. - 19:13

 

Vita van a Messiás eljöveteléről. Nem a tényről, hogy eljön, hanem hogy hova jön el. Jeruzsálembe? Mekkába, Medinába? Vagy Amerikába?

Ha jobban belegondolok, Jézus annak idején ennyit szólt: kövessetek! És követte őt tizenkét tanítványa. Sőt, egyikük elárulta, tehát tizenegy. De ők, akik követői voltak, elindultak a nagyvilágba és terjesztették a tanokat. Szabadon mehettek, semmi nem állt útjukban. Egyedül tanításuk hozhatott rájuk veszélyt.
Ma tömegek követik a tanokat. De mi történne, ha ma jönne el a Messiás? Mi történne, ha mondaná: kövessetek? Ki tudná követni? Hiszen ezer kötelezettséget zúdítottunk magunkra, lassan a házunkból nem tudunk kimenni! Bankhiteleinkkel 40-50 évre eladósítottuk magunkat, a fizetési feltételek elfogadásával pedig rabszolgává tettük magunkat. Két lépést nem tudnánk a Messiás nyomában haladni!
Milyen bolond az ember! Olyan hálót sző maga köré, melyben maga esik csapdába. Láttatok-e már olyan pókot, ami saját hálójának esik áldozatul? Bizony az az evolúció áldozatául esne. Hát az ember?

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s