h i r d e t é s

Juncker nem büntetne forrásmegvonással

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Juncker nem büntetne forrásmegvonással

2017. június 02. - 06:38

 

Az Európai Bizottság elnökének szavai megnyugtathatják Orbánt is. - írja az Index.

Fotó: AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER

Nem büntetné forrásmegvonással Jean-Claude Juncker azokat a tagállamokat, amelyek megsértik a jogállamiság alapelveit – írta az MTI. Az Európai Bizottság elnöke egy csütörtöki berlini konferencián tette világossá, hogy ellenzi a német javaslatot, amely részben a magyar kormány megregulázására fogalmazódott meg.

A javaslat szerint Berlin befagyasztaná azon tagállamok hozzáférését az uniós alapokhoz, amelyek nem teljesítik az Európai Unió jogállamiságra vonatkozó kritériumait. „Az a véleményem, hogy ezt senkinek sem kellene tennie” – mondta Juncker, aki szerint egy ilyen eljárás „méreg lenne a kontinensnek”.

Szerinte a brüsszeli bizottságnak vannak más eszközei, amelyekkel ki tudja kényszeríteni a szolidaritást. 

Juncker azt is elmondta: az EU-nak jelenleg az a legfontosabb feladata, hogy 2019-ig befejezze az integrált tőkepiac és a bankunió kialakítását, az eurózónán belüli együttműködés elmélyítése csak ezután következhet.

Az Európai Bizottság elnöke beszélt Trump klímamegállapodást érintő döntéséről Eszerint Európának egyértelművé kell tennie az Egyesült Államok számára, hogy a párizsi klímaegyezményből való kilépés nem olyan egyszerű, és akár 3-4 évig is eltarthat.

 

index.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s