h i r d e t é s

Hillary Clinton kampánypénze - Egy magyar ágazat éves béremelésére is elég lehetne

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hillary Clinton kampánypénze - Egy magyar ágazat éves béremelésére is elég lehetne

2016. október 16. - 08:29
0 komment

A legnagyobb adománygyűjtő hálózatot építette ki Clinton, dollár százmilliókat szedtek össze - írja a profitline.hu.

Hillary Clinton kampánypénze - Egy magyar ágazat éves béremelésére is elég lehetne Fotó/forrás: profitline.hu

Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje az eddigi legnagyobb adománygyűjtő hálózatot építette ki kampánya alatt.
Politico című lap szombati riportja szerint a kampány elmúlt tizennyolc hónapjában Clinton adománygyűjtő csapata különösen Kaliforniában volt aktív, de összesen több mint ezerre tehető azoknak a száma, akik legalább százezer dollárt adtak a kampányára, ők kétszer annyian vannak, mint Barack Obama hasonló támogatói négy éve.     

A lap szerint miközben a Clinton-kampánycsapat szívesen emlegeti a kisemberek kis összegű adományait, de a több mint ezer adománygyűjtő jól szervezetten dolgozott mintegy negyven szövetségi államban és négy országban - Nagy-Britanniában, Franciaországban, Japánban és Kínában - is: minimum 113 millió dollárt gyűjtöttek össze Hillary Clinton és a Demokrata Párt számára. A Clinton-kampányra összegyűlt teljes összeg ennél nagyságrendekkel nagyobb, hiszen milliárdosok is nagy összegekkel járultak hozzá. Köztük említi a lap a befektető Haim Sabant, Soros Györgyöt, Warren Buffettet és Tom Steyert.     

A lap riportja szerint egyedül Kaliforniában kétszázhatvanheten szerveztek adománygyűjtő díszvacsorákat, gálaesteket és más rendezvényeket a Clinton-kampány számára. A lap a filmvilágból Barbra Streisandot, Steven Spielberget, George Lucast és Jeffrey Katzenberget említi, a vállalati szférából a Yahoo vezérigazgatóját, Marissa Mayert és Cheryl Sandberg Facebook-vezérigazgatót, Anna Wintourt, az amerikai Vogue magazin főszerkesztőjét és Haim Sabant, aki a többi között a spanyol nyelvű országos tévécsatorna, az Univision tulajdonosa is.    

A John Podesta kampányfőnök meghackelt elektronikus leveleiből is szemezget a lap: az egyikből kiderül, Haim Saban hogyan ajánlotta fel a spanyol ajkú szavazók megnyerésére az Univisiont Hillary Clinton kampánycsapatának.

profitline.hu

Azt már mi tesszük hozzá: A Hillary Clinton kampányára összeszedett pénzből dőzsölhetnének a magyar egészségügyi dolgozók.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s