h i r d e t é s

Hidvéghi a Kossuth rádióban védte Szájert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hidvéghi a Kossuth rádióban védte Szájert

2020. december 03. - 08:10

Nem tudom, van az a pont, amikor a csendben maradás többet használna - de úgy látszik, a fideszesek ezt nem értik

Hidvéghi Balázs - Forrás: ATV

"Az vesse rá az első követ, aki bűntelen" – védte meg a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs Szájer Józsefet a Kossuth rádióban. Mint kedden kiderült, Szájer pénteken este egy – az elmondása szerint – házibuliban, a lapok és a szervező szerint szexpartiban vett részt, ahonnan a rendőrség érkezésekor az ereszcsatornán menekült. A rendőrség igazoltatta a vérző kezű politikust, akinek az ügyészség szerint drogot találtak a hátizsákjában. Szájer azt állítja, a drog nem az övé, és nem kábítószerezett. Hidvéghi azt mondta,

"Szájer Józsefet több mint harminc éve ismerem, nagy megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam ezt a tegnapi hírt. Én őt nagyra becsülöm, és tisztelem a politikai tevékenységét, ugyanakkor esendőek vagyunk mindannyian, emberek vagyunk, ő is esendő" – magyarázta Hidvéghi, aki hozzá tette azt a már egy nap alatt is többször hallott kormánypárti mantrát, hogy Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg, amikor lemondott és bocsánatot kért.

A közmédia rádiójában arról viszont nem lehetett semmit megtudni, hogy tulajdonképpen mi is a Szájer-ügy, és egyáltalán miért kellett lemondania a politikusnak. Így arról szó sem volt, hogy ez az esendőség azt jelentette, hogy előző hét pénteken egy több mint húsz fős brüsszeli partin vett részt.

Annyira nem meglepő, hogy se Hidvéghi, se a közmédia nem igyekszik a történet túlzott kibontásával: a kormánypárti képviselők a gyorsan lezárt Karmelita kolostor előtt vagy nem kommentálták az ügyet a hvg.hu stábjának, vagy ugyanúgy azt emelték ki, hogy Szájer bocsánatot kért és lemondott.

Hasonlóan reagált a külügyminiszter Szijjártó Péter is, aki azt állította, semmit nem tudott a botrányról azon kívül, ami az újságban megjelent. A Fidesz-közeli média sem gondolja különösebben fontosnak a párt egyik vezető politikusának nemzetközi hírnevet is szerzett bukását, és vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon szűkszavúan tájékoztatnak arról, hogy történt valami Szájer Józseffel. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky