h i r d e t é s

Szijjártó Péter pont annyit tud a Szájer-ügyről, mint Ön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó Péter pont annyit tud a Szájer-ügyről, mint Ön

2020. december 03. - 07:59

Vagy lassan terjednek a hírek a kormányban és a Fideszen belül, vagy...

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - Forrás: 444.hu / YouTube

A 444.hu videós interjút közölt. Ebben Szijjártó Pétert kérdezték Szájer József EP-képviselő orgián való részvételéről, illetve az ezzel kapcsolatos véleményéről.

A riporter kíváncsi volt arra, hogy a magyar kormány és a fideszes európai parlamenti képviselők uniós vétójának közük volt-e Szájer József botrányához.

A magyar külügyminiszter erre a kérdésre nem válaszolt, azonban kifejtette, hogy csak a médiából értesült kollégája botrányáról, és ő sem tud többet az ügyről, mint bárki más.

Szijjártó nem szeretett volna találgatásokba bocsátkozni, ugyanis állítása szerint semmiféle többletinformációval nem rendelkezik "az ügyről". A külügyminiszter kifejezte, hogy Szájer József "hosszú évtizedes munkája után" lemondott a mandátumáról, bocsánatot kért a politikai közösségétől, valamint a családjától, "ami a legfontosabb", és "a történteket kénytelenek mindannyian tudomásul venni."

"{A} kölcsönös tisztelet jeleként azt hadd bocsássam előre, hogy ugyanezt tudom elmondani, maximum más formában, bármilyen kérdést is tetszik feltenni" — közölte Szijjártó Péter. A miniszter kifejezte, hogy tegnapig nem tudta, hogy Szájer lemondása mögött az orgiában való részvétele állhatott, és azt is azért tudta meg, mert a médiában olvasott az esetről. (444.hu) / nyugatifeny.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s