fbpx Folyamatosan emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja | CIVILHETES

h i r d e t é s

Folyamatosan emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Folyamatosan emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

2021. szeptember 28. - 15:37

 

Ha lassú ütemben is, de folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Magyarországon, amiről az NNK adott tájékoztatást.

A kép illusztráció! - Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Azt írták, a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja több hét távlatában lassú emelkedést mutat – folytatódik a közlemény, melyből arra is választ kaphatunk, hogy hol tapasztalhatóak az enyhe emelkedések.

A 38. héten a vizsgált magyarországi városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, enyhe emelkedés látható Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, valamint a Budapest környéki agglomerációs települések – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta – közös mintájában. Csökkenés Győrött és Kaposváron volt megfigyelhető.

A vizsgált helyszínek közül 12 minta koncentrációja az alacsony tartományba, míg 10 minta a mérsékelt tartományba esik – tették hozzá.


 

Kommentek

h i r d e t é s