h i r d e t é s

Félnek a Testnevelési Egyetem diákjai a koronavírustól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Félnek a Testnevelési Egyetem diákjai a koronavírustól

2020. szeptember 18. - 06:55

 

A hivatalosnál több fertőzöttről tudnak.

A Testnevelési Egyetem (TE) új központi épülete a XII. kerületi Alkotás utcában - Fotó: MTI/Mohai Balázs

Zaklatott a légkör a Testnevelési Egyetem körül: az intézmény annak ellenére sem áll át digitális oktatásra, hogy naponta több diákjukról derül ki, pozitív lett a koronavírustesztje - írja a hvg.hu.

A Testnevelési Egyetem alapszakos tárgyai között ott vannak a küzdősportok vagy a futball, ahol nem csak a távolságtartás kivitelezhetetlen, de a konkrétan elvárás a fizikai kontaktus.

Az egyetem Neptunon keresztül egyetlen fertőzöttről tájékoztatta a diákokat, azóta viszont zárt csoportokban rendre kerülnek elő olyanok, akik azt állítják, pozitív lett a tesztjük. A hvg.hu napi tíz-tizenöt esetről hallott.

Az egyetem a lapnak nem cáfolta, hogy vannak fertőzöttek, de csak egy sablon választ küldtek: "hivatalos eljárásrend alapján folyamatosan elemzik és felülvizsgálják a koronavírus-járány okán kialakult helyzetet".

A fertőzöttek pontos számáról annyit árultak el, "a Rektori Hivatal nyilvántartást vezet minden olyan hallgatóról és foglalkoztatottról, aki hivatalosan jelzi, hogy pozitív COVID-19 teszteredménnyel rendelkezik, illetve háziorvosa, munkahelye vagy sportegyesülete előírásai miatt házi karanténra kényszerül".

A kontaktust igénylő kurzusok előtt az egyetem állítása szerint az intézmény oktatói minden gyakorlati órát megelőzően megmérik a hallgatók testhőmérsékletét, továbbá elvégzik a szükséges felületfertőtlenítést.

Az egyetem tájékoztatása szerint viszont már fontolják, hogy az oktatás elméleti részét digitális munkarendben adják le. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s