fbpx Ezek a fiatalok robbanthattak a szentpétervári metróban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ezek a fiatalok robbanthattak a szentpétervári metróban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezek a fiatalok robbanthattak a szentpétervári metróban

2017. április 04. - 15:25

 

Fotókat is közzétettek az orosz hatóságok arról a két fiatalemberről, akiket a hétfői, szentpétervári metrórobbantással gyanúsítanak - írja a hvg.hu.

Forrás: Twitter / ER

Mindketten 22 évesek. Egyelőre eltérő értesülések vannak azzal kapcsolatban, pontosan milyen szerepük volt a merényletben, vagyis nem tudni biztosan, ki hajtotta végre azt.

A Russia Today szerint a 22 éves, kirgizisztáni születésű, de orosz útlevéllel rendelkező Akbarzson Dzsalilov hajtotta végre a hétfői merényletet, a Fontankaorosz hírportál viszont úgy tudja, hogy és egy másik 22 éves fiatal férfi, a kazah állampolgárságú Makszim Arisev követhette el a robbantást.

Közben tizennégyre emelkedett a szentpétervári pokolgépes merénylet halottainak száma - közölte kedden az orosz egészségügyi miniszter. Veronyika Szkvorcova szerint 11 ember a helyszínen hunyt el, míg hárman később haltak bele súlyos sebesüléseikbe.

A szentpétervári kórházakban 49 sebesültet ápolnak, közülük 12-nek súlyos az állapota. Georgij Poltavcsenko szentpétervári kormányzó közölte, hogy három külföldi, fehérorosz, tádzsik és üzbég állampolgár van az áldozatok között, akiket kivétel nélkül sikerült azonosítani.

Az orosz média szerint bombafenyegetés miatt kedden rövid időre lezárták a szentpétervári metróhálózat egyik legforgalmasabb csomópontját, a Szennaja Ploscsagy, a Szpaszkaja és a Szadovaja állomást. A szerelvények megállás nélkül haladtak végig rajtuk.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek