fbpx Nógrádi György: kőkemény leszámolás várható | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nógrádi György: kőkemény leszámolás várható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nógrádi György: kőkemény leszámolás várható

2017. április 03. - 18:09

 

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha profik felelősek a szentpétervári metróban történt robbanásért, nyilván számoltak azzal, miként hagyhatják el minél gyorsabban az országot. - írja a magyaridok.hu.

Forrás: magyaridok.hu

A szakértőt az M1 aktuális csatornán hétfő délután azzal kapcsolatban kérdezték, hogy hétfőn robbanás volt a szentpétervári metróban. Az eddig adatok szerint kilenc ember meghalt, és számos sebesült is van. Az orosz főügyészség szóvivője terrortámadásnak minősítette a történteket. Nógrádi György azt mondta: Szentpétervár a második legnagyobb orosz város, 5 millió lakossal.

Rendkívül közel van a határhoz, így onnan szárazföldi, légi és vízi úton is rövid idő alatt el lehet hagyni az országot. A szakértő szerint a támadás összefügghet azzal, hogy hétfőn Vlagyimir Putyin a fehérorosz elnökkel tárgyalt Szentpéterváron. Megjegyezte: az utóbbi időben a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet azzal „szórakozik”, hogy repülőterekre is be tudják vinni a robbanóanyagot.

Ha kiderül kik voltak az elkövetők, az oroszok hajtóvadászatot indítanak, bárhová utánuk mennek – akár skandináv vagy balti államokba is -, és le fognak velük számolni 

– hangsúlyozta Nógrádi György.

KŐKEMÉNY LESZÁMOLÁS VÁRHATÓ 

A metró egész területe be van kamerázva, így a felvétek ellenőrzése után minden adatot meg fognak kapni arról, hogy kik voltak a környéken és kik menekültek el. Nógrádi György szerint amint kiderül, hogy pontosan mi történt és ki vagy kik a felelősek a robbantásért, Oroszország kőkeményen leszámol az elkövetőkkel.

Feltételezhetően nem egy elkövetőről van szó

– húzta alá a hirado.hu szerint.

magyaridok.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s