h i r d e t é s

Ez nem egy seggnyaló blog

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Ez nem egy seggnyaló blog

2020. szeptember 21. - 18:40

 

Ez nem egy seggnyaló blog. Remélem kiderült. Tehát nem arra van, hogy pályázzon valakinek a pénzére, legyen az egy gazdag muszlim és politikai megbízást sem teljesít

Nem azt mondtam, hogy nem politizál, hanem azt, hogy nem áll be a sorba érdekért, pénzért. Az egyetlen vezérfonal a klasszikus Iszlám, melynek tanítói vagy meghaltak, vagy börtönben ülnek, vagy háttérbe szorulnak. Hiába igyekszem, tévedhetek, emberből vagyok. Nem tudhatok mindent, illetve biztos, hogy nem tudok mindent pontosan, hiszen 1400 év múlt el az alapok lerakásától számítva és azóta sok minden történt

Egy azonban bizonyos, nem fekszem be egy mai irányba sem és próbálok elgondolkodtatni. Ez azt is jelenti, hogy egy alvó állapotból fel akarok ébreszteni embereket és ezért olyat kell írni, ami ébresztő jellegű. De nem a felébresztéshez használt stílusban, szavakaban, szófordulatokban van a lényeg, hanem az elgondolkodtatásban. Köszönöm azoknak, akik ezt felismerték és kritikáimat, melyek kifelé, befelé egyaránt szólnak, építőnek és nem engedetlenségnek tekintik.

Egy megjegyzésben nem értette egy olvasóm, hogy miért érzem magaménak ennyire a Közel-Keletet magyarként és miért írok többesszám első személyben, ha erről szó esik. Azért, mert az Umma azt jelenti, hogy egy közösség vagyunk. Ez nem tagadja azt, hogy magyar is vagyok közben, amint a keresztények is több nemzet fiai. Mi is így vagyunk ezzel. A mi Ummánk szabályai klasszikus értelemben lehetővé teszik azt, hogy amit más birtokol, abban nekem részem legyen. Nem kommunizmusról beszélek, hanem Iszlámról! Az Iszlám szabályai védik a magántulajdont, de azt is előírják, hogy a gazdag vagyonának egy része tartalmazza a rászorulok megélhetéséhez szükséges javakat. Igen, arról van szó, hogy Al-Waleed bin Talal herceg, Dr. Mehmet Oz professzor, Rania, Jordánia királynője, Wisam al-Mana katari mogul és sokan mások, nem arra valók, hogy a seggüket nyaljuk, hátha odadobnak egy kis alamizsnát, hanem arra, hogy felhívjuk figyelmüket kötelességükre. Annak ellenére tesszük ezt, hogy többségük elfordult a teremtés szabályaitól és a teremtés szabályaival ellentétes módon gazdálkodnak Allah vagyonával, melyet Ő számukra letétbe helyezett. Ha ők tékozló képet adnak magukról a világnak, hogy várjuk el, hogy a világ megváltoztassa véleményét az Iszlámról?

Az Iszlám divatos szónokait, a ma csapból is folyó igehirdetőket ők tartják el. Az ő feladatuk nem a szemek felnyitása, hanem a szekuláris világ szabályai szerint gyarapodó, Iszlám elveivel szembeforduló, esetenként radikalizmust pénzelő sejkjeik, uralkodóik tetteit kell legitimálniuk. Hogy a fenébe ne írjak róluk tudva azt, hogy amit elherdálnak, abban nekem is, neked is, neki is része van! Tudom, utópia, hogy egyszer valaha, valaki is komolyan veszi az elveket, de attól függetlenül ismertethetem azokat, vagy nem?

Azt is tudom, hogy a világ pénzeinek zöme egy jól kontrollálható rendszerben forog és ez a rendszer nem az Iszlám szabályai szerint működik. Ezért van, akinek a gazdagsága megengedett és van, akinek a gazdagsága illegális. Az illegális gazdagság nem követi a ma érvényben levő pénzügyi szabályokat, a legális gazdagság pedig követi. Tehát akik ilyen gazdagok, azok úgy gazdagok, hogy egy másik rendszer ezt megengedi. Ez bizony nincs ingyen. Miért nyaljam a seggét árulóknak? Ezzel nem az illegális pénzforgalmakat kívánom védeni, mert azokhoz jórészt bűn tapad. De miért ne védjem, ismertessem az Iszlám pénzügyi rendszerét, melybe leggazdagabbjaink nem fektetnek tőkét? Ha pedig nem követik, akkor valljanak színt és mondják ki: hisszük, hogy nem Allah az Isten és hisszük, hogy Mohamed (béke reá) nem Allah prófétája. Ha színt vallanak, értelmet kapnak tetteik és magyarázható viselkedésük. Jelenleg nem magyarázható. Nem érdekel hány mecsetet építenek, mert ez mind álca. Nem puffogtatni kell a Korán idézeteit, hanem be kell tartani azokat. Az sem érdekel, hogy ki hányszor imádkozik, piál-e, vagy mit tesz magánéletében. Az érdekel, hogy milyen a lelkülete!

Mert ami a felszínen látszik, az nagyon becsapós! Hiába nyom le valaki 50 rakaatot, ha két ima között a legmocskosabb gondolatai vannak, melyeket meg is valósít.

Persze, tudom, hogy a pia Haram, a disznóhús Haram, de hazudni, kifosztani pénzügyi módszerekkel, tiltott spekulációkkal nem Haram? Szűkre zárni emberek gondolkodását nem Haram? Lányokat prostituálni nem Haram? Akkor inkább igyon és egyen kolbászt, mert azzal csak magának tesz kárt az evilágon és túlvilágon, de arról, amiről nem beszélünk, tömegeknek okoz kárt! A legtöbb sérelem végül az Iszlámon esik, amit az ő tetteik után nehezen lehet hitelesként bemutatni. Jönnek a trollok, véleménydiktátorok és lemosnak minket. Mi pedig fejet leszegve bandukolunk az utcán, tűrve a hidzsábot hordó asszonyainkat ért megjegyzéseket, sérelmeket, rettegve attól, nehogy a telefonban véletlenül megemlítsük Allah nevét, mert az erre programozott lehallgatás beindul és a hátad közepén is téged követő szemeket látsz. Nem! Más világ kell, ahol büszkén viselhet mindenki azt, amit akar, úgy mondhatjuk ki az Allahu Akbart, hogy nem veti hasra magát mindenki körülöttünk egy robbanástól tartva. Ahhoz, hogy ezt elérjük, elő kell állítani a büszkeséget, tartást. Ez pedig csak elvek mentén lehetséges. Ma nem elvek működnek, hanem vagy takonygerinc, vagy mérhetetlen tudatlanság.

A külvilág pedig kapva kap az alkalmon és felerősíti hiteltelenné degradált eszméinket. Ráépül gazdagjaink gazdagságára, növekvő számú szegényünk nyomorára és manipulál minket (többesszám első személy!).

Hol vannak a „tökös” muszlimok? Nem a nagypofájú radikálisok, hanem a „tökösek”? Hol vannak, akik nem fekete-fehérben látják a világot? Hol vannak, akik nem Amerikát, Izraelt látnak, hanem szegényt, gazdagot, bűnöst, ártatlant, egyéb felcímkézés, hovatartozás nélkül? Hol vannak, akik nem dobják el az agyukat, ha elemezni kell, nem pártoskodók, nem vallásokból vezetik le ítéletüket, hanem az egyetlen HITBŐL? Miért etnikumok, kulturális identitás szerint osztályozunk és nem sorsból, amit alakítunk és sorsból, amit nem tudunk alakítani, mert vagy szerencsében részesít, vagy lesúlyt ránk váratlanul. A földrengésnek, cunaminak nincs identitása, nekünk van. Amíg egy jó, vagy rossz vélemény kialakításában nem az EMBER maga a lényeg, hanem a kampós, vagy pisze orr, a szőke egyenes, vagy barna göndör haj, fekete, vagy kék szem és fehér vagy olajos bőrszín a meghatározó, addig nehéz közös terminológiák szerint élni. Segítsetek, hogy ne így legyen. Köszönöm, hogy vagytok, olvastok és Allah bocsájtsa meg minden tévedésemet.

A Lélekre és annak elrendezésére, (Korán 91:7)

Allah teremti a lelket, alkotja meg annak összetételét, relatív tökéletességét és ruházza fel képességekkel azért, hogy adaptálódni tudjon az élet körülményeihez. Lásd: 39:2 és 2:117. Allah lehel bele, hogy megértse mi a bűn és mi a jó. A Jó és Rossz megkülönböztetésének képessége, pedig a legnagyobb adomány, amit ember kaphat.

Megvilágosodására, hogy mi gyarló és mi erény, (Korán 91:8)

Boldogul, ki tisztítja, (Korán 91:9)

Csalódik, ki megrontja! (Korán 91:10)

A lélek tisztántartásával, ill. megrontásával érkeztünk el a Szúra mondanivalójához. Az ezt követő Thamud illusztráció is ezt a gondolatot erősíti.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s