h i r d e t é s

Egy falusi fogadóból terjed a második hullám Németországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy falusi fogadóból terjed a második hullám Németországban

2020. május 25. - 08:44

Már 12 koronavírusos beteget találtak egy német fogadó vendégei között. 

Az Alte Scheune nevű fogadó Moormerland településen - Forrás: Euronews

Az Alsó-Szászországban található Alte Scheune nevű fogadó karantén utáni nyitórendezvényén összesen negyvenen voltak, közülük a tulajdonos tesztje is pozitív lett. A település környékén sokan korán örültek a lazításnak, eddig 106 embert helyeztek karanténba.

A tulajdonos állítólag több távolságtartási szabályt is megszegett, ennek tisztázására lejárást indítottak a hatóságok.

A közelben található az egyik legjelentősebb német hajógyár, a Meyer Werft. A cég felsővezetése és az igazgatóság is karanténba került az Alte Scheunéban történt fertőzést követően – írja az Ostfriesen Zeitung.

Az ország másik felén, Türingiában is a lazítás miatt került a kritikák középpontjába a tartomány népszerű baloldali vezetője, Bodo Ramelow.

Június 6. után a tartományban feloldják az országszerte érvényes korlátozásokat, így az egykor az NDK-hoz tartozó tartományban nem lesz kötelező a távolságtartás és a maszk sem. Ramelow szerint szabályok helyett tanácsokkal, állami kötelesség helyett egyéni felelősséggel lehet megállítani a vírus terjedését, de még saját pártján belül is értetlenséggel szembesült a miniszterelnök. (Euronews)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky