h i r d e t é s

Durva fenyegetéseket kapnak azok az ellenzéki aktivisták, akik a nemzeti konzultációs íveket gyűjtik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Durva fenyegetéseket kapnak azok az ellenzéki aktivisták, akik a nemzeti konzultációs íveket gyűjtik

2020. július 03. - 17:22

 

Nincs annyi verőember, ahányan a kormány konzultációs íveit gyűjtik

Országos jelenség, hogy fenyegető Messenger üzeneteket kapnak azok az ellenzéki aktivisták, akik a kormány nemzeti konzultációs íveit gyűjtik. Az Orbán-kormány több tagja többször megszólalt az ügyben, az elsők között Gulyás Gergely miniszterelnöksÉget vezető miniszter a június 25-ei kormányinfón megpróbálta bűncselekménynek beállítani Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők akcióját.

"A kormány attól fél, hogy az emberek túllépnek a morgolódáson" – fogalmazott a Magyar Hangnak Hadházy Ákos a miniszter kijelentése kapcsán. – "Ha valaki káromkodik egyet, és kidobja a kukába a nemzeti konzultációs kérdőívet, az nem zavarja őket, de azt már nem tűrik el, hogy az egyre nagyobb elégedetlenség láthatóvá váljon."

Gulyás Gergely után Schanda Tamás, a KDNP alelnöke, miniszterhelyettes, államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) úgy próbált érvelni, ha az ellenzék törvénytelenül begyűjti, megsemmisíti a kérdőíveket, akkor ezáltal megakadályozhatják azt, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket.

Halász János június 27-én, Schanda Tamás budapesti sajtátájékoztatójával egy napon Debrecen lépett a sajtó képviselői elé, és a konzultációval kapcsolatban azt mondta, hogy a "baloldal lopja a konzultációs íveket".

Június 29-én a szolnoki Fidesz feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert több bejelentést is kapott a párt szolnoki szervezete, hogy többen nem kapták meg vagy eltűntek a konzultációs ívek. Erről videófelvétel is készült, bár azt mi n(s)em láttuk.

Ennek némileg ellentmond az egyik aktivista beszámolója, aki azt mondja "Tegnap este vettem észre,hogy a kapura tett tájékoztatót letépték. Ma reggel a szomszédasszonyom jelezte,hogy tegnap ő is engedett be embereket, akik azt mondták a postaládába dobnak be íveket, két óránként ellenőriztem, egy darab sem volt! Szerencsére azért gyűlik!" - Ezek után nyomozó legyen a talpán, aki eldönti ki lop és ki hazudik...

Június 30-án újabb sajtótájékoztatót tartott Halász János, a Fidesz parlamenti szóvivője, amelyen úgy fogalmazott "a baloldal az elmúlt napokban még nagyobb fokozatba kapcsolta a nemzeti konzultáció elleni támadást, bírálja, begyűjti, megsemmisíti, ellopkodja az íveket, megkérdőjelezi a konzultáció értelmét." (Az akkor megjelent hírben is jeleztük, hogy szóról-szóra ugyanazt mondta el Halász, mint a 27-ei sajtótájékoztatón.)

És ezzel eljutottunk 2020. július 3-ra. A kormány uszítása sikeresnek mondható, mert sok "kevésbé okos" kormánypárti szimpatizás igen keményen elkezdte fenyegetni az ellenzéki aktivistákat.


Nagyobb méretért kattintson a képre!

Az elborult kormánypártiak nem sprórolnak a jelzőkkel - a teljesség igénye nélkül: "mocsok, szemétláda".

Ide jutott Magyarország 2020-ra.

Frissítés (2020. július 4. 9:00)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s