fbpx Dobrev Klára elhiszi, hogy Ózd jobbikos alpolgármestere integetett | CIVILHETES

h i r d e t é s

Dobrev Klára elhiszi, hogy Ózd jobbikos alpolgármestere integetett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dobrev Klára elhiszi, hogy Ózd jobbikos alpolgármestere integetett

2021. október 04. - 14:14

 

Az elmúlt hetekben az ellenzéki oldalon komoly vitát váltott ki, hogy Farkas Péter Barnabás egy 2018-as fotón csak integet, vagy náci karlendítés közben látható. 

Ózd alpolgármestere a barátainak integet

Ezt követően Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a 24.hu-nak adott interjújában személyesen védte meg az ózdi alpolgármestert. Most a Naphíre.hu birtokába került egy megdönthetetlen bizonyíték, ami rendkívül kellemetlen lehet a Jobbiknak és a DK-nak egyaránt.

Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben. A fotó nyilvánosságra kerülését követően Farkas az atv.hu-nak elismerte, hogy ő szerepel a 2018-ban készült képen, a náci karlendítést viszont tagadta, azt állítva, hogy csak integetett:

„A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Állítása szerint az integetéssel egy csoportképhez akarta közelebb hívni a delegáció más tagjait, akik egy holokauszt múzeumot is felkerestek.  

A magyarázat megosztotta az ellenzéki pártokat: elsőként a Momentum vonta meg a támogatást Farkastól, később így tett az MSZP, majd Karácsony Gergely is jelezte, nem fér bele neki az, amit az ózdi jelölt tett, végül az LMP szintén kihátrált Farkas mögül.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter viszont azt mondta, eszébe sincs megvonni a támogatását, mert szerinte Farkas Péter Barnabás képes legyőzni a Fidesz jelöltjét Ózdon és környékén.

Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a 24.hu-nak azt mondta: ő elhiszi Farkas magyarázatát, vagyis, hogy csak integetett, és hozzátette: minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál.

A NapHíre.hu birtokába jutott újabb fotón – ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép – egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás. (Hírklikk)


 

h i r d e t é s