fbpx Ózdi belharc is húzódhat a jobbikos alpolgármester karlendítős ügye mögött | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ózdi belharc is húzódhat a jobbikos alpolgármester karlendítős ügye mögött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ózdi belharc is húzódhat a jobbikos alpolgármester karlendítős ügye mögött

2021. szeptember 24. - 12:15

 

Farkas Péter Barnabás etikus viselkedést kér számon a most ellene „valló” egykori alpolgármestertársán.

Ózd jobbikos vezetése 2016-ban, amikor még „béke” volt. Balról jobbra: Fidrus Péter, Janiczak Dávid és Farkas Péter Barnabás - Forrás: Janiczak Dávid Facebook oldala

Fidrus Péter az előző ciklusban alpolgármestertársam volt, sőt sokáig úgy gondoltam, hogy a barátom – közölte csütörtökön a Népszavával Farkas Péter Barnabás a szerdán róla nyilvánosságra került fotó miatt kipattant botrány legújabb fejleményeként. 

Az ellenzéki előválasztás kellős közepén egyre nagyobb politikai hullámokat kavaró ügy akkor robbant ki, amikor az atv.hu által közzétett fényképen Farkashoz kísértetiesen hasonlító férfi a katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt épp karlendítésnek látszó mozdulatot tesz. Később elismerte, valóban ő szerepel a fotón, de szerinte azon csak integetett és a kézmozdulat nem náci karlendítés volt.

Amint azt a Népszava megírta, erre reagált az ATV Híradónak Fidrus Péter, aki közölte: jelen volt azon a chorzówi találkozón, amelynek része volt a múzeumlátogatás, és Farkas Péter Barnabás nem integetett semmilyen tömegnek, mert „semmiféle tömeg nem volt abban a kiállító teremben”.

Farkas azt sejteti: a korábban szintén alpolgármester Fidrus sértettsége áll az ügy hátterében, mivel Ózd polgármestere (a szintén jobbikos Janiczak Dávid) ebben a ciklusban nem szavazott bizalmat neki.

Összeférhetetlen személyiségjegyei ezt követően egyre inkább elkezdtek felszínre törni, ami a mostani ámokfutásában csúcsosodott ki. Igazán sajnálom, hogy a sértettségéből adódóan képtelen a racionális döntéshozásra, az etikus viselkedésre

– fogalmazott az alpolgármester, aki jelenleg is betölti posztját.

A karlendítős ügy miatt a Momentum visszavonta támogatását az ellenzéki előválasztáson is induló Farkas Péter Barnabástól, az MSZP pedig a közéletből való távozásra szólította fel. Korábban pedig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a jövő hétre meghívta a jobbikos politikust a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, hogy azt megtekintve elhatárolódjon a szélsőséges eszméket valló szavazóktól. Farkas egyébként elfogadta a meghívást. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s