h i r d e t é s

Csütörtöktől korlátozza a belépést a Tesco az áruházaiba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csütörtöktől korlátozza a belépést a Tesco az áruházaiba

2020. április 08. - 17:07

 

Annyi ember tartózkodhat a koronavírus-járvány terjedése miatt a Tesco-áruházakban, ahányan biztonságosan be tudják tartani a kétméteres távolságot egymás között.

A Tesco esztergomi áruháza - a gyengébbek kedvéért: az áruház parkolójában a jobbkéz-szabály érvényes! - Forrás. Google Streetview

Hogy ez pontosan mennyi, az az üzletek alapterületének méretétől függ – derül ki az áruházlánc közleményéből.

A vásárlószámot egy alkalmazás segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik – írja az Index.hu. A vásárlók – a más szolgáltatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó. Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

Az áruház közösségi oldalán azt kéri vásárlóktól, hogy a húsvéti ünnep előtti napokra időzített vásárlást ne közvetlenül húsvét előtt szervezzék, hanem néhány nappal korábban. (magyarhang.org)


 

Kommentek

h i r d e t é s