h i r d e t é s

Bridzs: magyar ezüstérem az utánpótlás-világbajnokságon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bridzs: magyar ezüstérem az utánpótlás-világbajnokságon

2022. augusztus 11. - 14:56

Régen látott sikert értek el junior magyar bridzsezők az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos világbajnokságon. Az Argay Zsolt–Kemény Márk pár második lett a 21 éven aluliak háromnapos párosbajnokságán.

(b-j) Kemény Márk, Argay Zsolt, Zábrádi Benjámin és Selmeci Dávid – Fotó: Bridzs Világszövetség

Az U21-es kategóriában hazánkat két pár képviselte: a fiatal kora ellenére összeszokott és a hazai élmezőnyön edződött Argay Zsolt (20)–Kemény Márk (18) pár, illetve a frissen összeállt és egyelőre a versenybridzset még csak kóstolgató, de tehetséges és ambiciózus Selmeci Dávid (18)–Zábrádi Benjámin (15) páros. Argay a közgazdasági egyetemen lesz másodéves, pénzügy matematikai elemzést tanul, Kemény az ELTE matematikus szakán kezd szeptemberben, Selmeci és Zábrádi pedig a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulói.

A verseny két napon át tartó selejtezővel indult a benevezett 56 pár számára. Az Argay–Kemény pár kezdettől fogva az élmezőnyben (sőt, annak is az elején) tanyázott, a harmadik napon játszott 26-os döntőbe második helyen jutott be. A Selmeci–Zábrádi páros annak ellenére kúszott be a harmadik nap résztvevői közé, hogy az első nap után jelentősen lemaradva a 42. helyen állt.

A döntő három fordulója hasonlóan alakult a selejtező hat fordulójához magyar szempontból: Selmeci és Zábrádi folyamatosan jöttek előre, míg végül az elismerésre méltó 14. helyen zártak. Mindeközben Argay és Kemény egy pillanatra sem engedték el a dobogót. A harmadik, utolsó forduló közepére lényegében két pár maradt versenyben a világbajnoki címért, melyet végül a kezdetben is esélyesnek tűnő, amerikai Finn Kolesnik–Michael Xu szerzett meg a meglepetésre második helyen befutó magyar Argay Zsolt–Kemény Márk pár előtt. Harmadik lett a dán-francia Christian Lahrmann–Leo Rombaut duó.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky