h i r d e t é s

A válság nehezíti a menekülteket segítők munkáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A válság nehezíti a menekülteket segítők munkáját

2022. október 12. - 07:26

Ahogy nőnek az árak, úgy csökken az adományozási kedv. Bár nagyon is meglehet, hogy nem igazán kedv kérdése ez, hanem pusztán csak a lehetőségek vagy épp a kilátások beszűkülése. Mindenesetre egyre kevesebb adományt kapnak azon szervezetek, amelyek a rászorulókat támogatják, pedig ők nem lettek kevesebben.

Különösen a menekültek esetében nehezül a helyzet, mivel továbbra is érkeznek hazánkba, viszont a háború kitörésekor beindult tömeges összefogás mára elhalványult. Nem csoda, hisz annyi minden másra terelődik a figyelem - az árakkal, a rossz hírekkel együtt a bizonytalanság pedig csak nő. 

Így a hősiesen helytálló karitatív szolgálatok és civilek munkája most egyre nehezebbé válik, szóval minden támogatásnak nagyon örülnek!

Ezért a Szcientológia önkéntes lelkészek a háború kezdete óta töretlenül, a mai napig rendszeresen visznek adományokat a menekülteket ellátó szervezeteknek, miután megtudakolják tőlük, mire van szükségük. 

Így tettek most is. A friss gyümölcs, üdítők, insant leves, konzerv és egyéb tartósélelmiszer-adomány a jelenlegi helyzetben annyira jól jön, mint egy falat kenyér, hisz számos helyen a raktárak kifogytak, a menekültek viszont továbbra is érkeznek.

Még ha a háborúnak mi magunk nem is tudunk véget vetni, de a hazánkba érkező áldozatoknak annál inkább tudunk segíteni. Ha csak belegondolunk egy pillanatra, hogy mi lenne, ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe, máris könnyebb elképzelni, milyen rengeteget jelenthet a legkisebb figyelmesség, törődés valakinek - és összefogással még sokkal erősebbek vagyunk.


h i r d e t é s

Clicky