h i r d e t é s

A Károli tiltólistájára került Puzsér Róbert és Zacher Gábor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Károli tiltólistájára került Puzsér Róbert és Zacher Gábor

2021. október 28. - 07:41

Puzsér Róbert egy hosszú posztban számolt be erről.

Puzsér Róbert egy ideje nem szerepelt a nyilvánosság előtt, csupán elmélkedő írásaival örvendeztette meg a követőit. Most visszatért volna, ám végül lemondták a szereplését, amit először nem értett, ezért tovább nyomozott az ügyben.

„Az utóbbi hónapokban nem nagyon mondtam igent nyilvános szereplést illető felkérésre, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak meghívásával azonban kivételt tettem, hiszen ebben az intézményben diplomáztam 1999-ben, s bár voltak velük bizonyos konfliktusaim, mégiscsak ők az alma materem.

A bölcsészkar dékánja már jóvá is hagyta a velem tervezett beszélgetést, amikor még magasabb helyről az a jelzés érkezett, hogy a jelenlétem nem kívánatos az intézmény falai közt. Befolyásos személytől származhat a tiltás: az eltörlés kultúrája jól láthatóan nemcsak a baloldali nyilvánosságban népszerű – sőt, arról értesültem, hogy nemcsak én vagyok tiltólistán a Károli Gáspár Református Egyetemen, hanem Zacher Gábor toxikológus is.

Számomra nagyon megtisztelő volt a felkérés, és nem kevésbé megtisztelő a tiltás – csak nem ártana, ha a jobboldal végre felfüggesztené a hazug szerepjátékát, és nem verné lépten-nyomon az asztalt szabadságvágytól csillogó szemekkel a véleménynyilvánítás jogát követelve. Mindenki jól tudja, mennyit ér nekik” – írja közösségi oldalán Puzsér Róbert. (nlc.hu)

 

Helyreigazítás (2021. október 29. 10:24)

civilhetes.net oldalon, 2021. 10. 28-án megjelent cikkükben közzétették Puzsér Róbert Facebook-bejegyzését, mely téves információkat tartalmazott a Károli Gáspár Református Egyetemre vonatkozóan.

Puzsér Róbert egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karától (sem a BTK vezetésétől, sem a kar Hallgatói Önkormányzatától) nem kapott hivatalos felkérést előadás megtartására. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja ezért értelemszerűen nem is rendelkezhetett ebben a témában.

Továbbá egyértelműen cáfoljuk azt az állítást is, hogy létezne egyetemünkön olyan utasítás, amely szerint Puzsér Róbert jelenléte nem kívánatos lenne az egyetem falai között, s egyben határozottan visszautasítjuk az úgynevezett „tiltólistára” vonatkozó feltételezéseket, állításokat.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky