h i r d e t é s

2018. Van-e tétje ?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

2018. Van-e tétje ?

2016. április 05. - 07:34
0 komment

Mindenki lázasan latolgatja 2018. tétjét, esélyeit.... Könyörgöm, térjünk észhez! Most! 

Shutterstock (Autor: sibgat)

Pontosan tudjuk, hogy a “jobban teljesít” az EU forrásokból eredő GDP (most, mert az első években még kellett a nyugdíjkassza is hozzá). Az EU források 2020-ban elapadnak, illetve akkor apadnának el, ha nem lennék kénytelen elhinni Lázás János ígéretét: 2018-ig lehívjuk a teljes, rendelkezésünkre álló keretet!

2018-ra már teljes megyék lesznek egyes milliárdos oligarchák kezében, már az utolsó EU-s fillérekre is megnyerték ugyanezen oligarchák a közbeszerzéseket. Nincs harc, nem lehet harc a kormányzásért:

  1. Ha megválasztják újra a FIDESSt, akkor a rokonok, barátok, ismerősök befejezik a vállalt projekteket és lehívják a maradék lóvét is, de a kormányzás utolsó két évében már vármegye rendszer lesz pallos joggal, egy nagyon szegény országban, mert nemzeti vagyon már nem lesz. Pont úgy, ahogy Kósa mondta: kivonódott a vagyon a nemzeti vagyonból, az államnak ahhoz már semmi köze nincs. Marhára nem érdekli majd tovább őket, hogy egy kőgazdag vármegye birtokában 2022-től nem kormányozhatják tovább a 8 millió koldus országát is...
  2. Ha nem választják meg a FIDESSt, akkor könyöröghetünk az oligarcháknak, hogy a beruházást fejezzék be, hogy legalább annak az EUs pénze befusson és ne a csóró országnak kelljen kifizetnie a milliárdos oligarcha vállalkozók addigi munkáját, de azon kívül teljesen üres lesz a kassza, és a FIDESS megint rázendíthet, hogy amíg ő kormányzott (és az EU fizetett), addig virágzott az ország (egy rétege), és lám az új Kormány alatt éhezik mindenki és nincs munka csak a saját tulajdonú vármegyéknél, napszámban. “Imádunk Viktor”-ék újra erőre kapnak, lám-lám, csak a Viktor, mert akkor még volt fejlesztés, volt munka !

Nem kell más, csak egy titkos, de valós közvélemény-kutatás: ha van esély a rájátszásra, akkor ráérünk 2020-ig lehúzni az EUs-pénzeket, ha nincs, akkor választások előtt meg kell kötni rájuk a szerződéseket ! Kit érdekel tovább a koldusok országának kormányzása?

 

Ivanics Éva