h i r d e t é s

2017 év tájháza lett a boldogi

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

2017 év tájháza lett a boldogi

2017. november 04. - 08:53

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2017. Csongrád megyei Algyőn rendezte meg XV. Országos szakmai konferenciáját és találkozóját. 

Fotó: H. Szabó Sándor

A szövetség a bíráló bizottság döntése nyomán, az „Év Tájháza” kitüntető címet, idén a Heves megyei Boldogi Tájház nyert el.

Az 1871-ben épített tájház testesíti meg mindazt a történelmi-néprajzi örökséget, amelyet mindmáig elkötelezetten, büszkén óvnak, vigyáznak a boldogiak. A  gyűjteménnyel őrzik a népművészetüket, s mindazt a szépséget, amit nemzedékek egymás utáni sora alakított ki.  A tájház folyamatosan gyarapszik és szépül, melyet a helyiek sajátjuknak tekintenek, múltjuk, mindennapi életük egy kis darabkájának, mely hírül adja az utókornak és az idelátogatóknak, hogyan éltek, dolgoztak, ünnepeltek az elmúlt évszázadokban.

A Boldogi Tájházban magas színvonalon megvalósult és jelentős önerővel támogatott fejlesztések azt mutatják, hogy mind a település vezetése, mind a helyi közösségek számára a tájház egy fontos, megbecsült közösségi színtér és turisztikai látványosság is.