h i r d e t é s

20,000 dollárért migránsozott Milo Yiannopoulos Schmidt Mária rendezvényén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

20,000 dollárért migránsozott Milo Yiannopoulos Schmidt Mária rendezvényén

2018. július 09. - 15:26

Európai Baloldal: 20 millió forintos hűtlen kezelés miatt teszünk feljelentést.

Forrás: 168ora.hu

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke közérdekű adatkéréssel fordult a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványhoz.

Ebből kiderül, hogy kb. 20 millió forintba került az a rendezvény, amelyen Milo Yiannopoulos ismert szélsőjobboldali provokátor lényegében kortesbeszédet tartott Orbán Viktor és a bevándorlásellenes fasizmus mellett.

Az összegből 20,000 dollár járt a főszereplőnek pusztán az előadásért. Yiannopoulost gyűlölet terjesztése miatt a Twitter is blokkolta, nemrég pedig ismét botrányba keveredett, mivel a neonáci számszimbolikával provokálva 14,88 dollárt küldött egy zsidó újságírónőnek.

Mivel a rendezvény nem csak a demokráciával és az alapvető emberi erkölccsel nem összeegyeztethető, hanem a rendező szervezet alapító okiratával sem, feljelentést teszünk hűtlen kezelés miatt.

Lényegében az emberek adóforintjából műveltek politikai propagandát, amely nem idegen a NER rendszerétől, ha csak a közszolgálati médiát, a lassan teljesen monopolizált „kereskedelmi médiát”, az önkormányzati lapokat, bizonyos egyházakat és iskolákat, valamint a kormány nevében folyó pártpropagandát említjük.

Az előadás helyszínén a Valton emberei a mozgólépcsőre lökték Vajnai Attilát, majd kiderült, hogy számos ellenzéki sajtóorgánum nem kapott akkreditációt a rendezvényre.

Vajnai Attila a közérdekű adatkérésért kért 17 ezer 600 forintot is vissza szándékozik perelni a közalapítványtól, mivel hanyag munkát végeztek, például a magas összeg indoklásaként szerepelt GDPR szakember alkalmazása ellenére is kiadták Yiannopoulos amerikai lakcímét és útlevélszámát, valamint nem közölték, mennyibe is került az ő és kísérője repülőjegye.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
amiidonk.hu