h i r d e t é s

Vulkánkitörés miatt lezártak egy repteret

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vulkánkitörés miatt lezártak egy repteret

2018. június 29. - 07:07

 

Bezárt pénteken a nemzetközi repülőtér az indonéziai Bali szigetén az Agung vulkán fokozódó tevékenysége miatt, több ezren kénytelenek várakozni.

Forrás: Daily Express

A helyi katasztrófavédelem adatai szerint 450 járatot töröltek, ami mintegy 75 ezer utazót érint.  


Forrás. The Star Online

Az ausztráliai Darwinban lévő regionális megfigyelő központ adatai szerint a vulkáni hamut a széláramlatok délnyugati irányban, Indonézia legsűrűbben lakott területe, Jáva szigete felé sodorják.   

A vulkáni hamu komoly veszélyt jelent a légiközlekedésre, mert a finom összetételű hamufelhő eltömi a repülőgépek hajtóműveit.    


Forrás: The West Australian

Az Agung tűzhányóból szerda óta 2500 méter magasságra tör fel szürke hamu. A vulkán 1963 óta először tavaly szeptemberben kezdett el ismét működni, majd novemberben háromszor kitört. A környékén lévő falvakból több mint 130 ezer ember menekült el. A tűzhányó tevékenysége utána fokozatosan alábbhagyott, ezért az idén februárban egy fokozattal lejjebb vitték a riasztási szintet a legmagasabbról, és 6 kilométerről 4-re csökkentették a kiürítési zóna sugarát.   


Forrás: TVNZ

A 3031 méteres tűzhányó 1963-as és 1964-es kitörései több mint 1200 életet követeltek. Indonézia a Csendes-óceán partjain végigfutó tűzgyűrűnek nevezett térség mentén helyezkedik el, amely vulkánkitöréseiről és földrengéseiről ismert. (MTI) / atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s