fbpx Visszatér a kánikula | CIVILHETES

h i r d e t é s

Visszatér a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a kánikula

2021. július 24. - 05:42

 

Az előrejelzések nem változtak sokat. Szombaton nyugodt, vasárnap már záporosabb időnk lesz, a jövő héten pedig egy kisebb hőhullámra érdemes készülni.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak északkeleten fordulhat elő egy-egy helyen átmenetileg jelentéktelen zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délies szelet. Hajnalban 12 és 18, délután 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a napsütést már többfelé zavarhatják felhők, de csak kezdetben északnyugaton, majd délután nyugaton, északnyugaton alakulhat ki időnként elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar. A déli-délkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban 30-36 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a nyugodt nyári idő, fronthatás nem várható. Hajnalra a levegő is felfrissül, érdemes lesz szellőztetni.

A hűvösebb reggeli időben néhol pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, és ezeken a tájakon egyeseknél felerősödhetnek az ízületi panaszok.

Napközben a melegedésre fokozottan érzékenyeknél enyhe fejfájás, szédülés, rosszullét, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság és dekoncentráltásg is jelentkezhet.

Nyugaton, északnyugaton a feltámadó délies szél ingerlékenységet, nyugtalanságot és fokozódó fejfájást is okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk az elegendő vitamin- és folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s