h i r d e t é s

Vészfrissítést adtak ki, ezt azonnal telepítse a számítógépére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Vészfrissítést adtak ki, ezt azonnal telepítse a számítógépére

2015. június 25. - 13:22
0 komment

Egy nemrég talált, veszélyes hibát kihasználó támadás után azonnali szoftverfrissítésre kéri az Adobe azokat, akik gépén megtalálható a Flash segédprogram - 10 számítógépből 8 érintett.

A szoftvergyártó ezúttal nem potenciálisan támadható biztonsági rés miatt adott ki frissítést, hanem mert már valódi támadásokat is észleltek, melyek a veszélyes hibát használják ki. Az eddig észlelt célzott támadások windowsos számítógépeket érintettek.

A nagyobb baj elkerülése érdekében az Adobe arra kéri a felhasználókat, hogy azonnal frissítsék böngészőkhöz kapcsolódó Flash-bővítményüket. Hogy az ön gépén a legújabb verzió fut-e, azt ezen az oldalon ellenőrizheti. Nem kell mást tennie, mint megnyitni az oldalt, majd megnézni az alábbi kép alapján a verziószámot.


Fotó: hvg.hu

A Flash legújabb verziója Windowson 18.0.0.194, tehát ha ezt látja kiírva, akkor nincs további tennivalója. (Mac gépeken ugyanezt a számot kell keresni, linuxosokon pedig a 11.2.202.468 a legújabb kiadás.) Ha nem a legújabb verziószámot látja, akkor két dolgot tehet: Chrome és Internet Explorer böngészők esetén próbálja meg frissíteni magát a böngészőt, azzal együtt érkezik az új Flash-verzió is. (Aztán visszatérhet a fenti oldalra ellenőrizni.) Más böngészők, például Firefox használata esetén erről az oldalról töltheti le a legfrissebb verziót.

 

hvg.hu (Címlap: Forrás: dayherald.com)

Posted by SEJT on 2015. június 25.

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s