h i r d e t é s

"Véget ért Molnár Gyula pályafutása az MSZP-ben"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Véget ért Molnár Gyula pályafutása az MSZP-ben"

2021. június 13. - 06:24

 

Molnár Gyula nem szeretné elhagyni az MSZP-t, ha beül a DK frakciójába. Harangozó Tamás szerint azonban, ha más frakcióba ül be az MSZP volt elnöke, az azt jelenti, hogy egy másik párt színeiben kíván politizálni a jövőben.

Forrás: Tóth Endre / Facebook

Molnár Gyula, ha nyer a 2022-es választáson, nem akarja elhagyni az MSZP-t – erről beszélt az ATV Híradónak az MSZP volt elnöke. Harangozó Tamás szerint azonban, ha más frakcióba ül be Molnár Gyula, az azt jelenti, hogy egy másik párt színeiben kíván politizálni a jövőben.

„Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció megállapodása után, a ’22 után következő parlamentben Molnár Gyula a Demokratikus Koalíció frakcióját fogja erősíteni” – mondta a szombat reggeli sajtótájékoztatón Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

Molnár Gyula 2018-ban az MSZP színeiben, összefogás nélkül nyerte meg a Dél-Budát magában foglaló budapesti 18. választókerületet.

Molnár Gyula az ATV Híradójának kijelentette: „valóban, 2022-ben, ha és amennyiben megnyerem az előválasztást, ha és amennyiben megnyerem a nagy választást, akkor a DK frakcióba fogok ülni.”

Híradónk kérdésére, hogy abban az esetben, ha 2022-ben tényleg beül a DK frakciójába, elhagyja-e az MSZP-t, Molnár Gyula nemmel válaszolt. "Nem látok ilyen szükséges helyzetet és lépést, nem ez tervezem. Hanem sokkal inkább azt gondolom, hogy másfelé fognak haladni itt a politikai együttműködések. Gondoljunk csak például Karácsony Gergely mozgalmára. Itt nagyon bonyolult világ lesz szerintem egy győzelem után” – fogalmazott Molnár Gyula.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője szerint viszont Molnár Gyula pályafutása véget ért az MSZP-ben: "Természetesen azzal, hogy egy másik párt színeiben és másik párt frakciójában kíván beülni, azzal egyben azt a döntést is meghozta, hogy egy másik párt színeiben is kíván politizálni a jövőben” – jelentette ki Harangozó.

Egy május közepi felmérés alapján a Momentumos Tóth Endre a budapesti 18. választókerület előválasztásának legesélyesebb jelöltje. Őt májusban a szavazók 32% támogatta. Ebben az összevetésben Molnár a második volt, igaz, Bollók Tünde, a DK korábbi jelöltje ekkor még versenyben volt. Ő most visszalépett Molnár javára. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s