h i r d e t é s

United Airlines vs Repülőről Levonszolt Utas - Elszállt a gond vagy csak a maradék utazó?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

United Airlines vs Repülőről Levonszolt Utas - Elszállt a gond vagy csak a maradék utazó?

2017. április 28. - 12:42

A United Airlines légitársaság kártérítésben állapodott meg csütörtökön azzal a férfival, akit erőszakkal vonszoltak le a társaság egyik járatáról, s közben meg is sérült. - írja a profitline.hu.

Forrás: flickr.com Fotó: Hugo A. Quintero G.

 A megállapodás részletei és a kártérítés összege "bizalmas információ", s nem hozzák nyilvánosságra - jelentette be Thomas Demetrio és Stephen Golan, a kárvallott utas két ügyvédje. 

David Dao vietnami gyökerű amerikai orvost április 9-én erőszakkal szállították le a United Airlines Chicagóból a kentuckyi Louisville felé tartó járatáról. A légitársaság ugyanis - az amerikai gyakorlat szerint - a férőhelynél több jegyet adott el, s a 69 éves Dao doktort szólította fel, hogy hagyja el a gépet.

Az orvos azonban nem akarta feladni kifizetett helyét, és másik járattal utazni, mire a biztonságiak megragadták, a földre teperték és erőszakkal lehurcolták a gépről. A jelenetet több utas is rögzítette mobiltelefonjával, s a videó nyilvánosságra került.

Ez nemzetközi felháborodást is kiváltott, s óriási károkat okozott a légitársaságnak. A United ennek következtében szerdán több jelentős változtatást jelentett be, majd közölték azt is, hogy a cég kártérítést fizet Daónak. 

A kárvallott utas egyik ügyvédje dicsérte a légitársaság elnök-vezérigazgatóját, Oscar Munozt. Thomas Demetrio ügyvéd rövid közleményében hangsúlyozta: az elnök-vezérigazgató

megígérte, hogy helyesen cselekszik majd, és így is tett. A kártérítésen kívül a United Airlines teljes mértékben felelősséget vállalt a történtekért s meg sem próbált másokat okolni.

Jogi szakértők szerint a kártérítés összege több millió dollár lehet. Az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) nyilatkozó egyik chicagói ügyvéd, Terry Sullivan szerint a légitársaság akár ötmillió dollárt is fizethetett Daónak, mert

a United nem engedhet meg magának több negatív hírt az ügy miatt. 

A United Airlines csütörtökön este közleményben tudatta, hogy megelégedésére szolgál

a szerencsétlen incidens barátságos megoldása.

profitline.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s