h i r d e t é s

Újra hódítanak a platformos szandálok!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Újra hódítanak a platformos szandálok!

2021. június 14. - 10:02

A legújabb platformos szandál trend viszonylag jól személyre van szabva, hiszen ahogy szinte minden termékből, így ebből is számos variáció található meg a boltok polcain. A platformos szandálok nagy előnye, hogy nemcsak nyáron, hanem a melegebb tavaszi napokon, de még a vénasszonyok nyarán is sokszor előkerülhetnek. A kánikulában jó szolgálatot tehetnek a talpunknak, ráadásul manapság rengeteg egyedi és divatos darab közül válogathatunk. De vajon miért van ekkora sikerük? Ebből a cikkből minden kiderül!

Forrás: borgo.hu

A platformos szandálok története

Kevesen tudják, hogy ezeknek a lábbeliknek az 1970-es években volt nagy keletjük. Az ötven éve hódító platformos szandálok ekkor élték a virágkorukat, amelyeknek elődjével már időszámításunk előtt az V. században is találkozhattak. Ki ne emlékezne azokra a történelmi filmekre, ahol az ókori görögök hasonló lábbeliket viseltek? A városállamokban nemcsak az utcákon tündököltek bennük előszerettel, hanem ebben mentek eseményekre is, de még színházba is.

Ebben az időszakban még nem volt olyan fejlett a színpadtechnika, így az alacsonyabb színészek esetében gondoskodni kellett arról, hogy őket is láthassák. Éppen emiatt volt szükség arra, hogy 10-15 centiméteres darabokkal növeljék meg a magasságukat.

A modern kori platformos szandálok

Ahogy a divat fejlődik, úgy alakul át a lábbelik kereslete is. Az igények folyamatosan megújulnak, nem véletlenül van szükség a folyamatos trendkövetésre.

A magasított szandálok minimum 3-10 centiméteres magas talppal rendelkeznek, ez alatt nem tekinthetőek platformos lábbeliknek. A talp lehet teli, éktalpú, de akár két részre osztott változat is. 2021-ben már szinte nincs is olyan cipő, amelyből ne lenne telitalpú verzió, legyen szó tornacipőről vagy papucsról. A BORGO kínálatában szinte mindent megtalálhatsz, amire csak szükséged van a nyári szettjeidhez.

Miért hasznosak ezek a változatok?

Aki szeret csinosan öltözködni, ám nem bírja a tűsarkú csodák ingatag élményét, azoknak érdemes kipróbálni ezeket a platformos gyönyörűségeket. Nem kell lemondani tehát sem a kényelemről, sem pedig a magabiztosságról, ráadásul még magasabbnak és nyúlánkabbnak is tűnhetünk bennük. Nem utolsó szempont az sem, hogy a magas sarkúval ellentétben ezek nem terhelik meg annyira a gerincet és test többi részét sem, így nem kell aggódnunk a bokánk fájdalma miatt sem.

Törekedhetünk a sportos vagy éppen az elegáns öltözékre is, a telitalpú lábbelikben nem kell csalódnunk. Mind stílusban, mind pedig színben találhatunk olyan darabot, amelyben magabiztosnak érezhetjük magunkat, és még kényelmesek is. Viselhetjük őket maxi, illetve kihívóbb szoknyákhoz, sortokhoz, illetve overálokhoz egyaránt, a siker garantált!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s