fbpx Újabb segítséget nyújt Magyarország Romániának | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újabb segítséget nyújt Magyarország Romániának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb segítséget nyújt Magyarország Romániának

2021. október 28. - 09:16

 

A magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel - közölte csütörtök reggel Szijjártó Péter. 

A kép illusztráció! - Forrás: DW

Románia 20 kórházába, alapvetően Erdélybe 40 lélegeztetőgépet, 1650 úgynevezett non-invazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, valamint 3000 doboz favipiravir gyógyszert szállít Magyarország annak érdekében, hogy hozzá tudjon járulni a romániai járványkezelés sikerességéhez - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ne felejtsük el, a járvány nem ismer határokat és a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége nagy mértékben hozzájárul Magyarország járványkezelésének sikerességéhez is.

A negyedik járványhullám tombol Európában és világossá vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottsági szint alacsony, könnyen bajban kerülhetnek. Vannak így szomszédos országok is, többek között Románia is alacsony átoltottsági szinttel érkezett meg a negyedik hullám időszakába - fogalmazott.

Romániában nagyon sokan vannak korházban és szorulnak intenzív kezelésre, sok kórház nem bírja a terhelést, folyamatos az egyeztetés a magyar és a román kormány vezetői között, akik között magyarok is vannak - Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila egészségügyi miniszter -, akik folyamatosan jelzik, hogy milyen segítségre van szükségük és a magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel. (Infostart)


 

h i r d e t é s