h i r d e t é s

Új típusú rakétát tesztelt Észak-Korea

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Új típusú rakétát tesztelt Észak-Korea

2017. június 09. - 09:28

 

Ez volt az ötödik rakéta az új szöuli elnök beiktatása óta. - írja az MTI.

Forrás: MTI/EPA/KCNA

Észak-Korea több rakétát lőtt ki keleti partvidékéről. A feltételezések szerint ezek szárazföldi indítású, hajók elleni rakéták voltak. A dél-koreai hadsereg vezérkara szerint a rakéták Vonszan környékéről indították, és mintegy 200 kilométert repülve a tengerbe csapódtak. Mun Dzse In dél-koreai elnököt haladéktalanul értesítették a történtekről.

A dél-koreai hadsereg teljes készültségét fenntartva fokozta északi szomszédjának megfigyelését, tekintettel az esetleges további provokációkra. A hadsereg szóvivője szerint Phenjan vélhetőleg precíziós csapásmérő képességét tesztelte, bizonyítva, hogy mennyire pontosan képes eltalálni egy nagyobb ellenséges hajót.

Ez volt Phenjan ötödik rakétaindítása azóta, hogy az új dél-koreai elnök hivatalba lépett. A múlt hét elején Észak-Korea valószínűleg Scud típusú, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki, amely 450 kilométert megtéve a tengerbe, Japán kizárólagos gazdasági övezetének számító térségbe csapódott. Szöul és Tokió tiltakozott a kísérlet miatt.


 

Kommentek

h i r d e t é s