fbpx Új japán műhold figyeli Észak-Koreát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Új japán műhold figyeli Észak-Koreát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új japán műhold figyeli Észak-Koreát

2017. március 17. - 08:03

 

Sikeresen felbocsájtották a Radar-5 típusú japán katonai felderítő műholdat egy H-2A típusú hordozórakéta segítségével - közölte pénteken a hordozórakétát gyártó Mitsubishi Heavy Industries vállalat. 

Forrás: Sputnik News

Hírügynökségi jelentések szerint a berendezés feladatai közé tartozik az észak-koreai katonai tevékenység nyomon követése is.

A konzorcium közleményéből kiderül, hogy a műholdat különleges radarokkal szerelték fel, amelyek rossz időjárásnál és éjszaka is lehetővé teszik a földi célpontok megfigyelését.

Föld körüli pályára állva a Radar-5 elődjének, a Radar-3-nak a feladatait veszi át, ezt még 2011-ben helyeztek üzembe Észak-Korea ballisztikusrakéta-tesztjeivel összefüggésben.

A Radar-5 indítását eredetileg csütörtökön tervezték, de a rossz időjárás miatt el kellett halasztani. A pénteki indítást a Kagosima prefektúrában lévő tanegasimai űrközpontból élő adásban lehetett nyomon követni.

A japán védelmi minisztérium januárban bocsátotta fel első saját, szélessávú távközlési műholdját a japán hadsereg (SDF) kommunikációs hálózatának fejlesztése és ezáltal a biztonsági kihívások hatékonyabb kezelése céljából. Azt a berendezést szintén egy H2A típusú hordozórakéta szállította. A Kirameki-2-es típusú műhold egyike annak a háromnak, amelyek az önvédelmi erőknek nevezett japán hadsereg kizárólagos használatában lesznek. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek