h i r d e t é s

Trump tagadja, hogy oda nem illő dolgokat lehúzott volna a WC-n

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Trump tagadja, hogy oda nem illő dolgokat lehúzott volna a WC-n

2022. augusztus 10. - 07:52

Olyan képek jelentek meg az interneten, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy Donald Trump széttépett papírdarabokat húzott le a Fehér Ház vécéjében.

A New York Times fehér házi tudósítója, Maggie Haberman – aki a készülőben lévő könyvében bővebben ír a Trump-kabinet tevékenységéről – azt állította, hogy a képeket egy korábbi fehér házi tisztviselőtől kapta, aki az előző kormányzat alatt dolgozott.

A hétfőn közzétett képeken állítólag olyan jegyzetek láthatók, amelyeket Donald Trump húzott le a lefolyón, a fecnik egy részétől állítólag a Fehér Házban, a másik felétől pedig egy meg nem nevezett külföldi országban szabadult meg – bár a papírok inkább kézzel írtnak tűntek, mint hivatalos dokumentumoknak.

A vécében lévő papírköteg tetején lévő egyik széttépett papíron látszik, hogy törvényhozók nevét firkálták le csupa nagybetűvel, fekete filctollal. Két név jól látható a papíron – Rogers és Stefanik –, ugyanakkor a többi széttépett papír nagyrészt olvashatatlan.

A nevek valószínűleg Mike Rogers alabamai republikánus képviselőre és a Donald Trumpot védelmező Elise Stefanikra utalnak.

A volt elnök szóvivője, Taylor Budowich a következőt nyilatkozta az ügy kapcsán:

Eléggé elkeseredettnek kell lennie Habermannak, ha ezzel a médiahackel akarja felhívni a figyelmet a könyvére. Sok olyan ember van, ki hajlandó ilyen történeteket kitalálni, hogy lenyűgözze a Trump-ellenes médiát.

Daily Mail beszámolója szerint Donald Trump korábban is visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint ezzel a módszerrel tüntetett volna el dokumentumokat a Fehér Házban. Maggie Haberman először februárban tweetelt az állítólagos incidensekről. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s