h i r d e t é s

Tovább gyengül a forint, küszöbön megint a 365-ös euró

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább gyengül a forint, küszöbön megint a 365-ös euró

2021. április 23. - 09:18

 

Az elmúlt napok gyengülése után lassan a 365-öt közelíti az euró jegyzése, péntek reggel már 364 felett kezdi a napot a magyar deviza. Ezzel pedig ismét belátható közelségbe került a korábbi történelmi mélypont a keddi kamatdöntés előtt.

Péntek reggel 364,26-nál járt a forint az euróval szemben, ez önmagában minimális gyengülést jelent csütörtök estéhez képest, az utóbbi egy hétben viszont közel 0,8%-ot esett a magyar deviza. A következő napokban elsősorban a keddi kamatdöntésre, illetve az MNB üzeneteire figyelhetnek a befektetők.
Érdekesség, hogy legutóbb épp a márciusi kamatdöntés előtt volt mélypont közelében a forint, most még nem tart ott, de keddig ismét hasonló nyomás alá kerülhet. A dollár most 302,8-nál jár, míg az angol font 419,67 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty gyengüléssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand minimális erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár továbbra is 1,20 felett jár, most épp 1,2027-nél jár a jegyzés, ami 0,1%-kal magasabb a tegnapinál. A japán jen és az angol font is minimálisan erősödött a dollárral szemben. (Portfolio)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s