h i r d e t é s

Történtek szabálytalanságok, de nem a koronavírus okozta a fiatal esztergomi édesanya halálát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Történtek szabálytalanságok, de nem a koronavírus okozta a fiatal esztergomi édesanya halálát

2020. június 19. - 08:51

 

Szakmai és dokumentációs szabálytalanságokat tárt fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

Szent Borbála Kórház Tatabánya - Forrás: kisalfold.hu

Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a tatabányai Szent Borbála Kórházban tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal esztergomi nő halálához nem volt köze a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseknek.

Azt írták: "a lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület - neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia - országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, és egyértelműen kiderült, hogy a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához".

A neurológiai szakfelügyelő főorvos véleménye szerint a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán "a beteg tünetei alapján az idegrendszeri vírusos gyulladásos betegség gyanúja felmerülhetett volna, és ebben az esetben részletes neurológiai vizsgálatra és neurológiai konzíliumra lett volna szükség, ami azonban elmaradt" - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a "vizsgálat a fiatal édesanya ellátása során elkövetett szakmai szabályszegés mellett dokumentációs szabálytalanságokat is feltárt, ezért az NNK kötelezte az egészségügyi szolgáltatót egészségügyi bírság megfizetésére és a jogszabályi előírásokban foglaltaknak megfelelő dokumentációs kötelezettség betartására".

A kétgyermekes édesanya május 1-jén hunyt el agyhártyagyulladásban, miután felvételét több kórház is elutasította, a tatabányai kórházból pedig hazaküldték a magas lázzal, fejfájással küzdő beteget. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s