fbpx Több mint 5,5 ezer köbméternyi hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több mint 5,5 ezer köbméternyi hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több mint 5,5 ezer köbméternyi hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt

2020. szeptember 23. - 15:16

 

Az idén több mint 5,5 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot találtak a Pilisi Parkerdőben az erdészek - közölte a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából a Pilisi Parkerdő az MTI-vel szerdán.

A hulladékokat a Tisztítsuk meg az országot! program keretében mérték föl, és a főváros IX. kerületéből, egy 3 hektáros erdőből már el is szállítottak 170 köbméternyit. A közlemény szerint a parkerdő minden évben százmilliós nagyságrendű összeget kénytelen a hulladékok elszállítására költeni. Ekkora összegből legalább 20 hektár erdőt telepíthetnének évente - jegyezték meg.

Hozzátették, hogy a Pilisi Parkerdőben nemcsak az évi 25 millió látogatói alkalom terheli a környezetet. Vannak, akik a hulladéklerakás költségeit azzal akarják megspórolni, hogy az erdőkben raknak le ipari, építési, és kommunális hulladékot, holott - a közvélekedéssel ellentétben - még a zöldhulladéknak sincs helye a természetben, tehát a levágott füvet, fát, lehullott gyümölcsöket sem szabad odavinni - hívták fel a figyelmet a közleményben. (MTI)

A fényképek Pilisszentlélek fölött az országút mellet készültek 2020. szeptember 5-én.


 

Kommentek

h i r d e t é s