h i r d e t é s

Több amerikai cég megszakítja üzleti kapcsolatait az Országos Fegyver Szövetséggel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több amerikai cég megszakítja üzleti kapcsolatait az Országos Fegyver Szövetséggel

2018. február 24. - 06:35

 

Döntésüket annak hatására hozták meg, hogy a múlt héten a floridai Parkland város iskolájában 17 embert megölt egy lőfegyveres ámokfutó, ami hatalmas felháborodást keltett országszerte, ennek ellenére az NRA ellene van a fegyvervásárlás és -tartás mindenféle szigorításának.

Tüntetés az NRA ellen - Forrás: vosizneias.com

Az egyik legnagyobb amerikai bank, az omahai székhelyű First National Bank, és az autókölcsönzéssel foglalkozó legnagyobb vállalat, az American Enterprise már csütörtök este Twitter-üzenetben jelezte, hogy felülvizsgálja üzleti kapcsolatait a fegyverszövetséggel. 
"Ügyfeleink visszajelzései késztettek arra bennünket, hogy áttekintsük kapcsolatainkat az NRA-jel" - írta a bank, majd újabb Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a továbbiakban nem bocsát ki olyan Visa-kártyát, amelyen az NRA szerepel. 
A First National a 15 legnagyobb amerikai bank egyike. Az Enterprise Holdings pedig, amely az Enterprise, az Alamo, és a National kölcsönzőket működteti, valamennyi vállalatánál azonnali hatállyal megszüntette az NRA-tagoknak eddig nyújtott kedvezményeket. 
Pénteken további vállalatok jelentették be, hogy megszakítják, vagy alacsonyabb szintre csökkentik kapcsolatukat a fegyverlobbival. Így tett például a Hertz autókölcsönző. A Chubb biztosítótársaság közölte: nem köt biztosítást fegyvertulajdonosokkal, és hasonlóképpen megszüntette az NRA-tagoknak nyújtott diszkontprogramját a MetLife biztosító. A számítógépes szoftvereket készítő Symantec cég minden üzleti kapcsolatot megszakított a szövetséggel. 
A Wyndham és a Best Western szállodahálózatok Twitter-oldalukon közölték, hogy nem adnak kedvezményeket NRA-tagoknak, és nincsenek üzleti kapcsolatban a szövetséggel. 
Az NRA hivatalosan nem reagált az említett cégek döntéseire. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s