h i r d e t é s

Tilos lesz éjféltől tüzet rakni négy megyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tilos lesz éjféltől tüzet rakni négy megyében

2022. június 21. - 15:35

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Kataszrófavédelem pontos meghatározást adott arról, hol lesz tilos tüzet gyújtani a tilalom ideje alatt.

Az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt 2022. június 22-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is – jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

A szervezet szerint az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért hazánk négy megyéjében jelentősen megnőtt a tűzkockázat. Tekintettel arra, hogy az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is nagyon magas napi átlaghőmérséklet várható, érdemi csapadékra viszont aligha lehet számítani, indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése és a tűzgyújtási tilalom elrendelése.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s