h i r d e t é s

TGM: Magyarország közutálatnak örvend

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

TGM: Magyarország közutálatnak örvend

2019. július 21. - 07:27

 

Tamás Gáspár Miklós filozófus a közelmúltban arról írt, hogy az MTA intézményrendszerének elvétele a szinte teljes hazai és európai értelmiség ellenében is sikeres volt. 

Forrás: Kanadai Magyar Hírlap

Ezzel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában TGM arról beszélt, hogy még a zsarnokság felé csúszó rendszerekben is meg szokták gondolni, hogy ennyire befolyásos csoportokkal, mint a teljes európai értelmiség, érdemes-e szembemenni.

Tamás Gáspár Miklós szerint ma Magyarországon az Orbán-rezsim gyakorlatilag mindent megtehet, amit békés eszközökkel meg lehet tenni, ugyanakkor Magyarország páriává válik. Hozzátette: az EU nem fog eljárni Magyarországgal szemben, elsumákolják a Magyarországgal kapcsolatos konfliktusokat, de "a közvélemény ítélőszéke előtt" Magyarország szimbólumává lett mindennek, ami rossz.

TGM szerint ma Magyarországnak nincsenek szövetségesei, és a közkeletű tévedéssel szemben a visegrádi országok sem azok. Mint mondta: Lengyelország sosem lesz Amerika- és franciaellenes, de a cseh, szlovák, román stb. kormány sem a barátunk, sőt ellenséges viszonyban vannak Magyarországgal.

A filozófus úgy látja: a "politikai Magyarország" közutálatnak örvend a nemzetközi közvélemény előtt. Mindeközben – tette hozzá – a magyar lakosság nem szereti Orbánt, de beletörődött a rendszerébe, és megszerette annak bizonyos elemeit.

Via: atv.hu / hirklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s